stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Asiatisk touch

Kategori: Mönstrat

Den här topen har klassiska asiatiska inslag, särskilt pippin men också de  stiliga blommorna. Toppen är rätt lång och jag brukar oftast ha ett skärp utanpå, men idag gjorde jag en knut i sidan.
 
(null)
 
Det är fortfarande lite småkyligt när solen håller sig undan, så det blev en långärmad svart polo under. 
 
(null)
 
Vita accessoarer i form av olivkvistar inköpta i Grekland. 
 
Mockajackan i mild beige ton fick göra tjänst idag. Jag tycker den passar bra till topens färger.
 
(null)
 
Idag tog vi med termos  och mackor och begav oss ned till stranden en stund. Mysigt så länge solen sken, men när den gick i moln blev det kyligt, och vi begav oss hemåt igen. 
 
På eftermiddagen gav jag mig ut på "jakt", för för att hitta gröna godsaker så här i vårens tid.
 
Maskrosblad och skogsviolblommor skall ingå i morgondagens potatissallad.
 
(null)
 
Det här hatade ogräset blev en supergod pesto, nämligen kirskålspesto
 
(null)
 
Bladen plockas bort från stjälkarna och mixas med salladslök, vitlök, solrosfrön, olivolja och grovriven parmesan. Håller minst en vecka i kylen. Den ska få förgylla en pasta någon av dagarna här i veckan.
 
(null)
 
,Kunde inte låta bli att plocka hem brännässlor även idag, så det bidde nässelsoppa idag med😀
 
(null)
 
Nu på kvällkvisten har jag bakat en fillimpa, glutenfri förstås. Det doftar så gott i köket nu, och jag är så sugen på att smaka en skiva. 
 
(null)
 
Glutenfritt nybakat mår dock bäst av att få svalna helt innan den skärs upp, så jag får utrusta mig med tålamod. Den som väntar på nåt gott väntar alltid för länge hahaha😀
 
Så till dagens #säkerstilchallange, eller rättare sagt temat som de hade den 6 februari, nämligen "Gammal goding"
 
Då passar väl min mammas gamla 90-talsdress som hon köpte när hon bodde i USA några år. Jag har sparat den för att jag gillar allt med den😀!
 
Gult och svart, prickigt,  välskräddad, snygg jacka och härligt svepande kjol samt att delarna kan användas var för sig. (Inlägg från januari 2020)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
 
Nu ska jag göra lite manikyr, ... det blir knallblått!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: