stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Oroliga tider och gamla tider

Kategori: Modebildsinspiration

För några dagar sedan gjorde vi ett ärende till Westfield Mall of Scandinavia. Det var skrämmande tomt överallt. Coronatomt! Väldigt få människor, så vi tänkte...vad gör vi här?!. Vi gjorde snabbt vårt ärende och  åkte sedan direkt hem!  Men jag hann snabbt ta en bild på de här snygga outfitsen.
 
(null)
 
Igår lät jag mig inspireras av den vänstra "tjejen"
 
 
Det blev en gammal men fin flätstickad lite glittrig top från H&M. Det är som en lite "puff" på ärmen som jag gillar
 
 
 Sedan på med min gamla fina tunna mockajacka från Gerry Weber. och skimrande jeans från Lindex. Armbandet i leomönster har jag köpt på Stadsmissionen för några tior.
 
 
 Det blev leo-band i håret och leo-örhängen i örsnibbarna
 
 
Solbrillor tuffar alltid till vilken blek outfit som helst....hahaha
 
 
 De är kanske lite för stora för mig...men vad tusan!!
 
 
 Så igår blev vi hemma hela dagen. Det var gym-dag, så jag fick köra ett styrkeprogram här hemma på vardagsrumsmattan i stället för att dra till gymmet. Det funkade väldig bra. I stället för att dra till dansklubben för träning blev det dans hemma i köket. Det gick bra det med. Vi sköt in bord och stolar intill väggarna, så vi fick en hyfsad yta att svänga våra lurviga på. De danstävlingar som vi hade anmält oss till under vårkanten har alla blivit inställda, vilket ju var väntat. Det gäller nu bara att försöka att inte bli smittad!!!....och inte smitta andra!!!
 
Det damp ner några foton från en gammal vän som jag lärde känna när jag var 5 år. Hon sitter just nu och går igenom gamla foton (ja det är väl sånt folk gör nu när vi sitter i "karantän"). Hon hade hittat ett foto på mina föräldrar, och jag skulle tro att det är från ca 1960 - 1961. Min kompis familj bodde omodernt och de brukade komma hem till oss för att bada badkar. Det är kanske i ett sådant sammanhang kortet togs, för det serverades förstås lite middag efter badandet. Vi hade så mycket trevligt ihop med den familjen. 
 
 
Mor och far sitter här i en hörna i vardagsrummet. Vi hade fint och modernt möblerat med snygga färger som vinrött, lejongult, kornblått och pärlgrått, men just den här hörnan var inredd med några gamla ärvda saker. Bordet kom från min morfars far och klockan från farfar och farmor.
 
Den här lägenheten bodde vi i tills jag var 8 år, och jag minns väldigt väl hur den såg ut och hur den var möblerad. Det är så kul att ha fått det här fotot, för vi hade ingen kamera själva på den tiden. Jag har faktiskt inte ett enda kort från den här bostaden...förrän nu!😀 Å så unga mina föräldrar ser ut...och det var de också. Pappa kanske 34 och mamma 31.
 
För någon vecka sedan satt jag också och gick igenom gamla lådor efter mina föräldrar och andra släktingar. Jag hittade gamla brev som är lite intressanta att läsa. Man får blicka in i 40- och 50-talets vardagsliv. I bland skrev de flera gånger i veckan, och jag kan utläsa ur breven att det var både morgonutdelning och eftermiddagsutdelning. Det var god service och ordning på Postverket på den tiden.
  (null)

Folk skrev brev till varandra eftersom det inte var så vanligt med telefon. Det var dessutom dyrt att ringa rikssamtal. Tänk så förändrat det har blivit. På den tiden fick man ringa upp en telefonist som fick hjälpa till med uppkopplingen, om man skulle ringa utanför sitt eget landskap. Min pappa arbetade i hela sitt liv på Televerket, och han jobbade just med automatiseringen av telenätet. Han projekterade och planerade en stor del av mellersta Norrland, t ex var automatstationer skulle byggas och ledningar dras. Jag kan förstås inte det där så bra, men vet att han for runt i bondgårdarna, förmodligen för att det behövdes förhandlas om plats där automatstationerna och telefonstolpar skulle stå. När detta arbete var klart projekterade han telenätet till stora delar av miljonprogrammets bostäder i delar av Norrland.
 
Nu springer vi alla omkring med en egen telefon i fickan, som dessutom ersätter kamera, brevskrivning, radio, TV, dagstidningar, uppslagsböcker...ja you name it! Nu kommuniceras det via mail och appar på gott och ont. Så många brev på vanligt brevpapper skrivs det nog inte längre!
 
 Kommentarer


Kommentera inlägget här: