stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Slipover revival?

Kategori: Plagg

Idag är det dags att ta en titt bland tröjor, koftor och slipovrar, eftersom det är någon av dem som ska få lyckan att vara basen i dagens outfit! Hahaha! Egentligen har jag inte så många plagg i den kategorin!. Jag är mer en jack/kavajmänniska.
 
Slipovers används inte så mycket nuförtiden, det modet kommer och går. För närvarande har jag endast en sådan i gömmorna, väääldigt gammal, men den har jag sparat för att den är så snygg. Jag gillar verkligen den ensamma chockrosa rutan!
 
 
På 70-talet var slipovers väldigt hett, och användes av både killar och tjejer. Rutiga var okey, men helst skulle de vara randiga. Mamma stickade en ursnygg till mig i svart, vitt och vinrött. Brorsan fick också en, men i grönt,vitt och brunt. 😀 Vi var så "moderna" båda två, när vi bar dem till våra långa utsvängda gabardinbyxor...och brorsan dessutom i långt permanentatlockat hår. Det var tider det!
 
Jag får just nu också upp en bild i huvudet av min pappa från början på sextiotalet. Mamma hade stickat en riktigt röd finstickad slipover till honom, som han bar mest varje dag till en vit skjorta med uppvikta ärmar och en randig slips. Jag minns att jag tyckte att han var så fin. Redan då hade jag förmodligen ett öga och intresse för kläder, styling och mode.
 
Ibland när mamma skulle försöka komma på vilken skolkompis jag för tillfället skulle leka med, och namnet inte räckte till för att identifiera henne (det var inte lätt när alla hette nästan likadant, ...Eva, Ulla, Lena...) så frågade hon "hur ser hon ut". Då beskrev jag alltid vad de brukade ha på sig. Att beskriva ett utseende kunde jag inte, men kläderna, de mindes jag. Hahaha!
 
Det blir inte min enda slipover som fick chansen idag, eftersom jag har denna sparade inspirationsbild i huvudet. Bilden fick mig att bli lite kreativ.
 
(null)
 
 Jag har alltid vurmat lite för preppystilen/skoluniforms-looken. Den är liksom prydlig och fin, även om jag nog skulle tyckt att det var tråkigt att bära samma plagg dag efter dag i skolan. Jag känner dock många, som i andra länder burit skoluniformer, och alla lovordar det. Jag har faktiskt aldrig träffat någon som varit negativ. Så det hade säkert fungerat för mig med. Som vanligt finns det både fördelar och nackdelar.
 
 
Jag plockade fram ett vanligt marinblått bomullslinne som jag drog över en ljusblå chambreyskjorta. Linnet vek jag upp i midjan. 
 
 
Slipsen har varit min svärfars
 
 
Jeans och vita stövletter, samt guldiga accessoarer fick fullborda looken!
 
 
Skjorta och jeans: KappAhl, Linne: Flash, Slips: Svärfars, Stövletter: Vagabond, Örhängen: Pilgrim
 
Endast örhängena och stövletterna är någorlunda nya. Resten har jag haft i många år.😀
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: