stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Romantisk stil

Kategori: Romantisk stil

I dag är det stildag, och dags att försöka få till en lite romantisk stil. Volanger, spetsar, blommor, rosetter och puffärmar. Skira fladdriga tyger och ljusa pasteller. Figursytt och mönsterstickat. Inte min bästa stil, men alltid kul att se om jag lyckas få till det!
 
 
 
För en tid sedan läste jag ett intressant inlägg som handlade om att vissa kvinnor som älskar den romantiska och feminina stilen kan känna att den inte riktigt passar i kontorsmiljö, särskilt i en arbetsledande funktion. Man upplever att man inte tas på samma allvar i en urringad volangklänning  som om man bär en strikt kostym eller dräkt. Det beskrevs som en känsla av att "pondusen försvinner i takt med att volangerna ökar".
 
Det mesta sitter nog i ens eget huvud, för har man väl underbyggda förslag så blir de inte mindre bra för att man har en kvinnlig feminin klädstil, och ett gott ledarskap sitter definitivt inte i kläderna. Själv har jag mestadels burit kläder jag tycker är snygga och bekväma, och som uttrycker vem jag är. Men visst får jag erkänna att jag förstås tänkte till beträffande min klädsel inför viktiga möten. I bland kändes det helt enkelt rätt med en powerkavaj! Jag hade faktiskt alltid en svart kavaj hängande på kontoret att ta till vid behov. Intressant det där med vad kläder signalerar, och hur de påverkar en själv och kanske också andra.
 
 
 
 Inspirerad av bildenvalde jag min svartvita plisserade kjol och en skir blus med fladdriga ärmar samt glittriga sandaler
 
 
Precis som på översta bilden kan man lätt tuffa till en romantisk stil med en kavaj/jacka. Figursydd blir bra
 
Blus: Zara, Kjol: Bershka, Sandaletter:Nilssons Sko, Örhängen: Åhlens och Diadem: Glitter
 
Det enda nya för i år är diademet!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: