stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Inspirerad

Kategori: Modebildsinspiration

Jag sparar på bilder med snygga outfits, och när det är dags för "inspirationsdag", vilket inträffar 3 ggr i veckan, så bläddrar jag bland mina bilder och får ideér för "dagens". 
 
I går fastnade jag för den här bilden! Ljus ton-i ton-klädsel, trench och färgglada skor. Tror detta är en bild från i våras, men vad tusan!
 
 
Jag plockade fram mina några år gamla brallor från Tiger och en ungefär lika gammal H&M-top. När jag köpte byxorna, var det helt nytt med dessa kortare varianter. Jag minns att det kändes väldigt ovant, och jag var osäker på om det verkligen var snyggt. Som vanligt vänjer man sig snabbt.
 
Det har varit gott om korta byxben i modet de senaste åren. När jag bär snäva jeans eller andra byxor rullar jag alltid upp byxbenen lite och visar vristerna. Hahaha! Killarnas kostymbyxor har varit snäva och korta de senaste åren, där de visat färgglada strumpor eller t o m ofta är barfota i dojorna.
Jag har t o m sett en brudgum gifta sig strumplös!. 😀
 
 
 Jag är inte strumplös, utan har små korta sockor som inte syns. Så fiffigt. Det hade varit snyggt med ett par färgglada pumps som på inspirationsbilden, men jag äger inga sådana. I stället blev det ett par bekväma leo-sneakers från Din Sko. Jag har knasiga hammartår, och är så tacksam för just dessa sneakers som är försedda med gott utrymme på höjden för tårna.
 
 
 Jag valde att bryta av i midjan med ett naturfärgat resårskärp, som inhandlades i Neapel i somras. Snyggt med lite natur-etno-vibbar.
 
Så härligt att få plocka fram trenchen igen. Jag älskar verkligen denna kappa. Det måste nog vara 10 år sedan jag investerade i min klassiskt tidlösa Burberry-kappa. Jag kommer aldrig att behöva tänka på inköp av vår/sommarkappa någonsin mer. Jag har redan den alldeles helt perfekta i superkvalitet. 
Dyr i inköp men billig på sikt!
 
 
 Varför inte komplettera med några leo-detaljer som en scarf med chockrosa kant (Lindex), plus diadem (Åhlens)) och örhängen (Gina Tricot)
 
 
 Som jag berättade häromdagen, så var jag nyligen på en sminkning hos Lancome. Jag köpte några av produkterna som jag blev sminkad med, bl a foundation och ögonskugga, och nu har jag övat på att sminka mig med dessa nya produkter i några dagar. Nytt för mig är att använda mycket mer ögonskugga än jag gjort tidigare. Jag har inte lagt ögonskugga på mina hängande rynkiga ögonlock, utan bara målat den absolut nedersta delen vid fransarna. Men se nu har jag fått lära mig att kleta på över hela locket. Skuggorna är så milda och lättapplicerade så det fungerar riktigt bra. Jag hade inte trott att jag någonsin mer skulle lägga skugga i globlinjen. Nu vet jag bättre. Det ger ögat ett djup.
 
 
 De första dagarna jag sminkade mig, såg jag ut som "hej kom och hjälp mig", men nu har jag börjat få till det! Lancomes produkter är fantastiska. Jag tycker att det svåraste är, att på egen hand hitta den perfekta foundation så det var toppen att få hjälp av en make-up-artist med detta! En investering precis som med kappan, hahaha!
 
Det kostade förstås en del att inhandla det nya sminket, men snälla familje-medlemmar och vänner hade presentat mig med presentkort på födelsedagen här om veckan, så en hel del blev alltså fiffigt nog födelsedagspresenter, precis som själva sminklektionen som var en present från en av döttrarna.
 
Jag funderar på att göra ett särskilt inlägg om sminkningen, om det kan vara av intresse?
 
Gårkvällen slutade så trevligt då vi oväntat blev inbjudna på middag hos dottern med pojkvän. Vi bor grannar så det tar bara två minuter att kila dit. Vi bjöds på en förrättstallrik med stekt lök, svamp och paprika amt med kryddstark urgod nötköttskorv! Sedan blev det ugnsstekt lax med pestotäcke och till efterrätt bär och melon med vaniljkesella och strösslad mörk choklad.
 
Det blev långa diskussioner om ditten och datten, samt att vi sjöng och spelade en stund dottern och jag. Hon är så duktig på att spela piano. Det blev lite Abba, Tina Turner och Ainbusk Singer-låtar. Jag tycker att det är så kul att sjunga, men är inte så bra på det som förr. Rösten har blivit mörkare och jag får kämpa för att nå vissa toner.
 
Jag sjunger i en kör sedan några år, en sådan där man betalar för att få vara med och där det sjungs poppiga låtar och terminen alltid avslutas med en konsert för nära och kära. Just nu håller vi på att träna in Abbas "Dancing Queen"
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: