stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Till längre kjolar behövs dito kappa

Kategori: Modebildsinspiration

Idag plockade jag fram den här bilden, och det är outfiten till vänster jag har låtit mig inspireras av idag. Jag gillar kombinationen av den svarta satinliknande överdelen, (eller är det
t o m skinn?) kombinerat med den gräddvita långa plisserade kjolen.
 
 
Här har jag plockat ihop en liknande outfit ur min egna garderob. 
 
(null)
 
En tvåfärgad plisserad kjol, en svart långärmad bastop samt en nästan 20 år gammal satinblus med puffärm. Ett resårskärp i midjan, svarta stövletter, en gräddvit väska och en svartvit scarf ur H&M:s samarbete med brittiska scarfdesignern Richard Allen som kom i somras.
 
 
I dag har jag införskaffat mig en ny vinterkappa. När kjolarna blivit längre behövs också en längre kappa. Jag gillar inte att kjolarna hänger långt nedanför kappfållen. 🤗 i stället för min alltför korta nuvarande kappa har jag därför i stället använt en kort jacka till mina längre kjolar. Det blir snyggt men också kallt om rumpan😀. 
 
Jag har spanat på längre kappor ett bra tag men inte hittat den perfekta förrän idag.... eller egentligen i förra veckan då jag såg och provade den första gången. 
 
Efter att ha tittat runt både i fysiska butiker  och nätbutiker utan att hitta någon bättre kappa, slog jag idag till på den här kappan från Cos. 
 
(null)
 
Den är i vad jag kallar badrocksmodell med knytskärp i midjan. Gjord i ull och fodrad, så den bör hålla värmen bra. Många kappor i den här modellen är ofodrade. Känner mig riktigt nöjd. 
 
 
Top, scarf, strumpbyxor och skärp: H&M, Satinblus: Fanny,
Kjol: Berschka, Stövletter: Vagabond, 
Örhängen:Glitter 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: