stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

HM:s samarbete med Richard Allen

Kategori: Designsamarbete

Nu i höst har H&M ett mycket trevligt designsamarbete med den brittiske scarf-designern Richard Allen. H&M har fått chansen att få låna mönster direkt ur originalarkiven.
 
David Allen grundade företaget 1962. England hade då börjat bli det hetaste bland heta med sitt "Swinging Sixties", innefattande en ny modern ungdomskultur som speglades i mode, musik och livsstil. Mary Quants miniskirts, Vidal Sassoons assymetriska hårklippningar, heta shoppingareas som Carnaby Street och Kings Road och brittiska band som The Beatles, The Rolling Stones, The Hollies och the Doors inspirerade de yngre generationerna att leva på ett helt annat sätt än tidigare generationer.
 
Jag kände inte till varumärket Richard Allen, men är från min ungdom väl bekant med den typ av mönsterbilder som företaget representerar. Richard Allen ritade innovativa abstrakta mönster med referenser från både organiska och geometriska former. Hans vackra silkesscarves passade perfekt för konceptet "The swinging sixties-chic", men också för damer som uppskattade en klassisk elegans och tidlöshet. Efterfrågan växte snabbt och första året såldes runt 50.000 scarves. Snart kom också efterfrågan igång utomlands.
 
 
Richard Allens scarves användes i många filmer och populära TV-program och han gjorde samarbeten med Schiaparelli och Yves St Laurent. 

2014 tog dottern Cate Allen en djup titt i faderns arkiv. Hon bearbetade originalmönstren och färgsammansättningarna och skapade en ny uppdaterad kollektion.

Nu har H&M i ett samarbete med företaget Richard Allens, skapat en underbar höstkollektion med dels scarves men också klänningar, tunikor, blusar, topar och byxor i härliga 60-talsinspirerade mönster.

Jag köpte mig en kjol, ett par tights och två par scarves.

I går invigdes kjolen, och den mindre scarfen fick agera hårband. Matchade med en enkel svart polo från H&M och höga svarta stövlar rån Geox. Jag kände mig riktigt höstchic.

  

 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: