stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Sightseeing med hop on-hop off

Kategori: Semester

Dags för den andra dagen på vår tjejresa till Budapest. Vi startade morgonen med en härlig hotellfrukost. Så mycket gott att välja på! 
 
Vårt hotell Palace i Art Noveau-stil
 
 
Sedan begav vi oss iväg till den närbelägna hållplatsen för hop on- hop off-bussen. Det var grått och ruggigt idag så vi hade klätt oss varmt. Det behövdes eftersom vi satt utomhus på bussens övre plan. Det småstänkte lite regn och vi var glada som hade fixat oss en plats allra längst fram där det fanns ett skyddande tak.
 
Jag fick obehagliga rysningar när jag såg entrén till det här museet. 
 
 
Desto vackrare var det nere vid floden Donau som delar staden i Buda och Pest. Här är vi på Buda-sidan och tittar ut mot Pest.
 
 
 
Turen tog ca 1,5 timme och vi såg en massa fint! Vi var riktigt genomfrusna efter bussturen, men vi värmde upp oss med en god lunch på en trendig vinbar, med het gulaschsoppa och  ett supergott ungerst vin!
 
 
Väninnan L ser nöjd ut!
 
Efter den utdragna lunchen beslöt vi oss för att gå till den välkända gamla saluhallen för kaffe och något bakverk. På bussturen gjordes det nämligen reklam för det.
 
 
Men tji fick vi! Här fanns frukt, grönsaker, chark och fisk, samt snabbmat så som langos, gulasch och liknande, men inte ett enda café! 
 
 
 
Vi fick traska därifrån med oförättat ärende. Vi släntrade sakta genom de centrala shoppingkvarteren. Till slut hittade vi ett mysigt klassiskt café med helt fantastiska bakelser. Jag valde en smaskig sak i chokladmousse, med någon slag krisp inuti. Väninnan L gick loss på en mangobakelse kryddad med chili. Intressant smak! 😀
 
 
Efter lite vila på hotellrummet gick vi lite senare på kvällen till en närbelägen pub, där vi åt gulasch med rösti.
 
Innan läggdags blev det en liten sängfösare i baren. Mätta och belåtna, men trötta, är vi här på väg i hissen upp till rummet. Godnatt!
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: