stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Preppad

Kategori: Allmänt

Idag har jag försökt få till en preppy stil. Preppy är ett slangord för preparatory som kommer från begreppet preparatory schools, där välbärgade amerikanska barn går, innan de fortsätter på ett ofta privat universitet främst på den amerikanska östkusten.

Begreppet "preppy" är förknippat med  en prydlig klädstil baserad på dyra märkeskläder av klassiskt sportigt snitt så som tweedkavajer, buttondownskjortor, tennis- och rugbytröjor och chinos.  För tjejer tillkommer någon form av kjol, rak eller veckad, gärna rutig. Ofta piffas stilen upp med en slips eller scarf knuten i halsen. 

Den här stilen är så klassisk, så har man investerat i preppyinspirerade plagg av god kvalitet så kan de användas i många år utan att se omoderna ut. 

Numera är stilen spridd över världen och är så poppis att det oftast finns  preppyinspirerade plagg hos de flesta kedjor. I Sverige har t ex KappAhl sin klädlinje  Hamton Republic och Lindex har sin Holly and Whyte.

Min "dagens" kommer från Lindex och inhandlades för två år sedan

(null)

Jag är så nöjd med de fina gröna örhängena jag hittade på H&M tidigt i höstas

(null)

Jumpern är söt med sin mönsterstickning och volangprydda axlar.

(null)

Gröna strumpor i samma ton som både top och kjolens rutor.

Nu är vintern här! I dag var det frostigt kallt och mycket vackert. Underbart att få se en glimt av solen. Den har varit saknad!

(null)

Jag har fortsatt med både "julandet" och förrådsrensandet. Jobbigt...men det skrider långsamt men säkert framåt. 

Kolla in här. En hel diskbänksho full med julstjärnor. De ser riktiga ut men är faktiskt konstgjorda. Jag sköljde av dem då de var rätt dammiga. Jag har haft dem i många år. Väldigt lättskötta hahaha! 

(null)

Apropå ordet preparatory har ett nytt ord smugit sig in det senaste året. Har ni hört talas om "söndagspreppning". Det är när man förbereder d v s "preppar" vissa delar av kommande veckas luncher/middagar under några timmar på söndagen, för att se till att man själv och ev familj får en bra, god och förhoppningsvis nyttig matvecka, och där rätterna under veckan kan lagas till snabbt o enkelt då vissa moment redan är förberedda. Bra ide!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: