stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

New York- minnen

Kategori: Plagg

Dags att leta rätt på någon långärmad top som legat allt för länge i byrålådan. Det blev en av mina äldsta topar.

(null)

Jag minns att jag köpte den på Åhlens januari-rea och den invigdes på min allra första resa till New York, vilket jag tror var 2010. Vi gjorde New York tillsammans med ett amerikanskt par, Ron och Janice, som vi hade lärt känna på en kryssning året innan. De hade heller aldrig varit i New York.

(null)

Det var ruggigt dåliga tider i USA vid den här tiden, då finanskrisen svepte fram som värst.

Jag minns förtvivlade butiksinnehavare som nästan stod på knä och bad oss köpa något, allt med kraftig rabatt. Det märktes särskilt väl i juvelbutiker, konstgallerier och flotta klädbutiker. 

Det började redan på flygplatsen, där vi för en låg penning erbjöds att få åka i en flott limousin  till hotellet på Manhattan. Det var en häftig upplevelse att anlända över bron till Manhattan i limo😀.

Vi bodde centralt på Hotel Hilton och från vårt rum hade vi en strålande utsikt över staden och Hudson River. 

(null)
Topens färger passar fint med den grå kavajen och svarta byxorna. Det lila i topen förstärks med ett lila halsband och dito örhängen

Ron och Janice hade researchat en hel del i förväg. Bl a så åt vi på några,  enligt dem, välkända men prisvärda matställen. En kväll blev det klassisk  New York steak, och en av luncherna gick vi till ett charmigt och mycket populärt ställe, som enligt Ron serverade stans bästa corned beef. Man fick en enorm hög med mört kött på en stor toast. Uppskattades mer av amerikanerna än av oss. 🤗

(null)

Vi åkte förstås också på en guidad sightseeingtur med en toppenbra guide. Han fullkomligt lyste av berättarglädje när han pratade om både det gamla och det nya NY samt lite småskvaller om kändisar. Vi fick bl a veta var Yoko Ono, David Letterman och Jerry Seinfeld hade sina boningar.
Vi besökte Central Park, Chinatown, Broadway, Time square, Madison Garden, Wall street och mycket mycket mer. 
Vi besökte också Ground zero som förstås gav oss en mycket sorglig känsla! Över 3000 människor fick sätta livet till. Området var när vi besökte det, en enormt stor och busy byggarbetsplats. Året efter, d v s 10 år efter attacken,  hölls en minnesceremoni på platsen för att hedra de omkomna.
Vi åkte också båt ut till Frihetsgudinnan, och personalen ombord lyckades verkligen få till en mysig stämning.  Jag minns verkligen denna New York-resa med stor glädje.. och det var dagens val av top som fick igång minnena.

(null)


Kavaj och Byxir: Filippa K, Top: Jackpot, Halsband : Modevillan, Skärpet tillhör egentligen en svart långklänning
Kommentarer


Kommentera inlägget här: