stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kedjereaktion

Kategori: Accessoarer

 
(null)
 
Vinterns riktiga it-smycke har varit kedjehalsbandet. Tjocka och smala, silver, rose eller guld-länkar, allt passar in. Kedjelänkar kommer alltid tillbaka i modet. Jag har varit med på ett antal "kedjereaktioner" hahaha!😀
 
I mitten på 60-talet blev kedjor stort. Jag var i tioårsåldern och hade ont om pengar. Jag köpte därför någon meter  "guldlänk" billigt på en vanlig järnaffär. Brorsan hjälpte mig att foga ihop den så att den gick att använda både som halsband och skärp. Snyggt till den obligatoriska polojumpern som var poppis då. Kedjan kunde bäras både runt halsen och på höften
 
(null)
 
Bilden ovan kommer från en gammal italiensk klädbransch-katalog från sent 60-tal tidigt 70-tal, som finns i mina gömmor. Långa kedjor skulle det vara.
 
På 80-talet köpte jag en färgad kedja i ljusblå metall i present till min faster. Den finns numera i min halsbands-låda. Fortfarande jättesnygg!
 
(null)
 
På 90- talet köpte mamma detta fina halsband till mig. Det är från Murano utanför Venedig och ska innehålla äkta guldkorn i glaspärlorna. 
 
(null)
 
I början av 2000-talet blev det hett med kedjor igen. Då kunde man t o m hitta toppar med tryckta kedjehalsband kombinerade med en påsydd länk. Klappat o klart! Hahaha!
 
Då var det också vanligt att man knäppte fast en rad sammanhängande höftkedjor i hällorna på jeans och jeanskjolar. Det skramlade coolt när man rörde sig. Lite punk/rock-inspirerat. 
 
(null)
 
Sådana kedjor finns också sparat i mina gömmor. Jag vet ju att ingenting är nytt under solen.
 
Runt 2010 blev en kedja med sten eller pärla från "Snö of Sweden" den vanligaste presenten i mitt tjejgäng!
 
(null)
 
Och i höst kom kedjorna tillbaka igen, både i metall i form av halsband, örhängen och armband, men även tryckta på tyg. 
 
Själv köpte jag i början på hösten, för halva priset, en halslänk med tillhörande örhängen från Pilgrim. De har blivit flitigt använda i höst/vinter
 
(null)
 
Snygga!
 
(null)
 
Här syns smyckena i närbild tillsammans med en snygg scarf med tryckta guldkedjor. Det är knappt det går att skilja den riktiga kedjan ifrån de tryckta.
 
(null)    
 
Scarfen har jag fått av min dotter som hade ledsnat på den. Jag blev toppenglad att få den. Fiiiin ju!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: