stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kåda

Kategori: Accessoarer

I dag är det halsbandsdag och jag har letat fram ett gammalt halsband som inte fått vara ute och lufta sig på ett tag. 
 
(null)
 
Det här halsbandet har tillhört min älskade faster, och jag funderade ett tag om det kunde vara äkta bärnsten, (kallas också rav eller amber.)
 
De exklusivaste bärnstenarna hittas runt södra Östersjön men bärnsten förekommer lite här och där på Jorden t ex i Japan och Sydamerika. Färgerna skiljer sig åt beroende på var bärnstenen har bildats. Den vanligaste färgen är den gyllenbruna. Så här kan de se ut när de är obearbetade, 
 
(null)
 
Efter att ha läst på insåg jag att ...nope...det är alldeles för mycket "jox" i fasters pärlor. Vore halsbandet äkta skulle det ha varit riktigt, riktigt dyrt. Allra exklusivast är klumpar som innehåller någon liten insekt. 
 
(null)
 
Om man försiktigt sticker i bärnsten med en het nål, så sprids en angenäm doft och inte en stickande doft av plast som mitt gjorde! Hehe🤗 ...men fasters halsband är väldigt fint ändå. 
 
Bärnsten är egentligen kåda, främst från barrträd. För att få kallas bärnsten måste stenen vara äldre än 20 miljoner år!!!! Visst häpnar man?
 
För länge sedan användes bärnsten som betalningsmedel. Stenen ansågs också skydda mot trolldom och sjukdom. 
 
Bärnsten är snyggt till väldigt mycket, t.ex brunt, camel, beige, marin, klarblå, oliv, 
vitt, gräddvitt, orange, lila och varför inte smaragdgrönt. Det får det bli idag! 
 
(null)
 
Matchade med brunt i byxor och skärp. (Second hand-fynd). Hittade också ett matchande armband i lådan. Det har också varit fasters! Kul att bära hennes fina bijouterier❤️
 
(null)
 
Desigualjackan tillför nästan alltid en rejäl  kick till vilken outfit som helst. Att ha en färgrik snygg liten jacka i garderoben är ett bra modetips!
 
(null)
 
Nu är det dags att sätta igång med middagen. I dag blir det något med citron, då jag råkar ha ett helt gäng av dem i kylen.
(null)
 
Jag fullkomligt älskar citron och vill gärna droppa lite över det mesta jag äter eller lagar. Så fräscht!
 
Det får bli sesamstekt lax med citron-och gurksallad ur min gamla GI-bok av Lauritzson och Davidsson
 
(null)
 
P.S Läste att citron är det perfekta städmedlet då den tar bort obehaglig lukt, gör rent samt hjälper till att bleka fläckar. Bara att googla fram fiffiga tips 😀🍋
 
(null)
 
 
 Förresten...har ni kastat ut granen?....idag ska den ut då, det är tjugondaknut!😀
 
Vår julgran monterades ner och lades i sin kartong för någon vecka sedan. Vi har en plastgran som jag köpte 1987. Den har alltså plockats upp och ner ett otal gånger, men "barrar" bara lite trots sin ålder....och så vill den gärna "luta sig" lite😃. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: