stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Föredrag

Kategori: Mönstrat

Igår var det dags att plocka fram något rutigt ur garderoben, och valet föll på en fin ullig vinterkjol. 
 
 
Eftersom rutorna i kjolen går i brunt, lejongult och grönt, så valde jag en lejongul top och dito örhängen,  samt ett brunt läderskärp.
 
 
Idag överlämnade vi en födelsedagspresent till guddottern som snart har födelsedag. Hon fick två små paket (hon samlar på silverbestick!)
 
 
Den här presentpåsen, som de små paketen ligger i, gjorde jag av begagnat som jag hade hemma. Längst ner på påsens båda sidor var det en halloweendekoration. Jag sparar på fina bilder som jag klipper ut ur olika tidningar, och nu plockade jag fram en fin bild med blommor på. Jag delade den mitt itu och klistrade fast halva bilden på ena sidan och resten på den andra sidan. Jag använde Karlssons klister. Sedan satte jag på två små klistermärken, en orange liten blomma och ett svart hjärta, för att piffa till lite extra. Även det svarta lilla snöret, har tillhört någon present vi fått någon gång, och likaså det oranga silkespappret som vi lade ner i påsen tillsammans med presenterna. Så bra att kunna återanvända ett och annat som jag har i mina gömmor. Maken blev väldigt impad.
 
 
På kvällskvisten var vi på ett studiebesök med vår konstförening. Vi var inbjudna till butiken Svenskt tenn, och smuttandes på gott te, så fick vi höra berättelsen om hur Estrid Eriksson startade och utvecklade företaget, och också hur det är organiserat idag. Vi fick förstås också höra lite om Joseph Frank. Han var arkitekt och formgivare och otroligt skicklig och innovativ. Tygtrycken är så vackra, och jag som älskar färg skulle gärna ha ett par av hans kuddar i vår vita soffa. De kostar dock en rejäl slant. Möblerna är också mycket dyra, men i fin kvalitet och riktiga klassiker. Möbler som kan gå i arv, alternativt har ett mycket gott andrahandsvärde. Vi fick sedan vandra runt i butiken och lära oss lite om tygerna och tennsakerna. En riktigt trevlig kväll!
 
Vi fick var sin fin "bok" som handlade om företaget. Många fina bilder, så nu har jag möjlighet att fylla på mitt förråd med vackra bilder.
 
Dagens outfit: Tröja: Carin Wester för Åhlens, Kjol: lindex, Skärp: Second hand, Stövlar: Geox, Örhängen: Glitter
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: