stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Jag minns mitt 70-tal

Kategori: Retroinspirerad stil

För många år sedan gick ett par serieprogram på TV med pianisten Bernt Egerbladh där han, tillsammans med inbjudna gäster mindes både sitt 30-tal, 40-tal, 50-tal och kanske t om sitt 60-tal. Det handlade dels om musik, men också en hel del vardagshistoria. Hur hade folk det i allmänhet. Det fick vi förmedlat via hans och gästernas minnen. Han var i grunden utbildad lärare, och det märktes i dessa program.  Han blev magister Egerbladh helt enkelt. Småtrevliga program tyckte jag. De finns säkert på Svt play. Jag kanske ska ta och kolla in något av programmen?
 
 
Med den här klädseln minns jag mitt sista år i grundskolan tidigt 70-tal. Från att allt hade varit mini, dvs kortkorta kjolar och kortkorta topar, så blev det mesta i s k midi-längd, Koftor, stickade västar, klänningar, kjolar och kappor, alla skulle de nå ner på vaden.
 
 
Byxorna var vida, eller "utsvängda" som vi sa. Obligatoriskt med ett bälte i midjan med ett stooort spänne. Spetsblusar var modernt, och då var det inte bara en liten spetsdetalj, utan hela blusen var sydd i stretchig spets. På fötterna hade man, precis som nu, gärna vita skor eller stövlar i s k crach lack, dvs en lite skrynklig lack. Skaften på stövlarna var i tunn stretch, nästan som en kraftigare strumpa. Tån på skor och stövlar var lite rundare än de jag har på mig idag. Härliga klädminnen. Fint tycker jag!
 
 Blus: Zara, Kofta: Glömt, Byxor: Twiat & Tango, Stövletter: Vagabond, Skärp: Köpt i Italien

Kommentarer


Kommentera inlägget här: