stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Bas med tillbehör

Kategori: basgarderoben

Det pratas mycket om att ha en basgarderob. Ett gäng tidlösa plagg som går att kombinera med varandra liksom med säsongens it-plagg.
 
Så här i vintersäsongen brukar det handla om en svart finbyxa, en svart kavaj, en pennkjol, en vit skjorta, ett par jeans, en polojumper, boots, sneakers och gärna ett par stövletter för innebruk i stället för jobb-pumps.
 
...en finblus, en bastop, en enkel kofta och en vardagsklänning som också kan piffas till fest med rätt accessoarer och ett par läckra klackar
 
Som ytterplagg behövs en varm täckkappa och en snygg ullkappa. Boots och ett par riktigt varma vinterstövlar när snön dyker upp.
Denna säsongs it-plagg beror förstås på tycke och smak, men spontant tänker jag på något blommigt, något djurmönstrat, något mysigt ulligt i tröj-väg, en fuskpälsjacka...
 
...och så något rutigt, en vadlång vid plisserad kjol eller omlottkjol.
Det jag själv inte äger är byxorna och de två kjolarna även (om jag har två andra plisserade kjolar) och så fuskpälsjackan.  Så fin, men jag kommer nog inte att skaffa mig en sådan. Man ska dock aldrig säga aldrig. Hahaha!
 
 ...och så är det fritt fram att styla med accessoarer....örhängen, halsband, scarves, armband, skärp, färgade strumpbyxor och handväskor. Kanske någon söt håraccessoar oxå!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: