stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Maxiklänning

Kategori: Nya inköp

Yes! Nu har jag hittat den!
 
 
Jag har ett längre tag varit riktigt sugen på att införskaffa mig en maxiklänning. Helst en lite 70-talsinspirerad modell. En maxiklänning är väldigt användbar. Mysig att fladdra omkring i sommartid med en slip-in-sko , sneakers eller ett par platåsandaler. Snyggt med kavaj, jeansjacka eller en mysig kofta därtill.
 
Maxiklänningen passar också vintertid med tjocka strumpbyxor och kanske en trekvartslång fuskpälskappa samt ett par grova kängor eller stövlar med höga skaft.
 
Jag har spanat på Myrorna och Stadsmissionen men också i vanliga klädbutiker. Jag har provat ett par stycken klänningar, men de flesta modeller har varit lite  för "formlösa" för att passa mig, och i mitt tycke har de varit väldigt tantiga. På en yngre kvinna fungerar de modellerna utmärkt, men på en tant som jag, så blir man helt enkelt allt för "tantig". Haha. Jag behöver något som smickrar figuren med en fin ringning och markerad midja. 
 
 
Av en ren slump fick jag syn på den här klänningen på Lindex ställning för kläder som är "here today, gone tomorrow". Så fin modell med omlottskuret liv, resår i midjan, en bred volang nedtill, puffiga halvlånga ärmar och ett snyggt blommigt tyg som passar året runt.
 
Här blev det stylat med vitt skärp och dito stövletter, men blir också fint med sneakers eller varför inte ett par cowboystövlar.
 
Fungerar förstås också som en "finklänning" om man adderar lite maffiga smycken och en högklackad nätt sko.
 
Skulle man tröttna på längden så blir denna klänning faktiskt fin även om man kortar av den till knälängd.
 
Ett mycket bra köp och jag är så nöjd! Denna klänning kommer att bli kvar i min garderob länge, länge!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: