stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Höstinspiration

Kategori: Inspiration

Nu blir det varma dagar enligt SMHI. Ingen höst i sikte än så länge, men rapporter om det kommande höstmodet duggar in tätt från olika håll. Modemagasin, modebloggar, TV och förstås reklam från olika butiker.
 
Jag såg nyss två mycket inspirerande mode-inslag från TV4:as nyhetsmorgon. Dels Emma Danielssons inslag från den 21/8 om höstens trender, och så Emilia De Porets förslag på jobbgarderob för olika yrkesgrupper som sändes den 18/8.
 
I båda inslagen föreslogs en hel del klädklassiker, sådana som kallas för "investering" och som kan behållas i garderoben länge. Sådant gillar jag. Troligen finns redan en del användbart i den befintliga garderoben. Sammanfattande tips från mig i slutet av inlägget.
 
Ska man investera i något långsiktigt klädinnehav i år så tipsade Emma om att införskaffa en längre (ner till vaden) yllekappa. Hon visade upp en rutig kappa, eftersom rutigt är extra hett i höst, men håller också i längden. Rutigt är alltid klassiskt och uppiggande!

Här har jag tagit med en bild på en kappa som jag hittade på internet, (men tyvärr inte minns märket på), och matchat med sådant som finns i min garderob.
(null)

 Knytblusen kommer tillbaka. Fint att välja en lysande klar färg. Bild lånad från Zalando.
(null)

Manchester hänger kvar även denna säsong. Kostym från NA-KD
(null)

Även skinn förväntas bli stort i höst. Förutom de vanliga skinnkjolarna och skinnbyxorna, så kommer även andra bärbara plagg i skinn, så som skjortor och klänningar.
(null)

Blus från Zara

Höstens färger så som vinrött, olivgrönt och lejongult finns alltid med i modet så här års, men i höst är den stora trenden att bära riktigt färgstarka plagg. Emma visade en docka med en riktigt knallrosa blus och en starkt grön kjol. Det är något jag ska testa! Jag kan säkert fiska fram något liknande ur min garderob. Superfint. Mest inne är det att bära en färg, t ex rosa, från topp till tå d v s även inklusive skor.
 
Beträffande skor, så visades det upp en skomodell med lite fyrkantig plattare tå, väldig lik ett par pumps och även ett par stövletter som jag bar på 90-talet. 
 
Övrigt trendigt i höst är att bära set,  dvs plagg i samma tyg i både överdel och nederdel. Enfärgat eller mönstrat. Det kan vara kostym, blus och kjol eller dräkt. Som exempel visades i TV-inslaget en dräkt med en kort lite "boxig" jacka och kort kjol i smårutigt brunt ylle. Rutigt är höstens it-mönster!
Jag hittade denna bild på Lindex. Såg faktiskt också en del fina begagnade rutiga dräkter på Tradera.
(null)

Andra inne-mönster i höst är blommigt i dova färger och leopard. 
Så glad för min nya maxiklänning från Lindex. 

(null)

Kul också att leo-mönstret hänger kvar ett tag till!

(null)

Höstens accessoarer är kedjehalsband och vadderade diadem. Finns säkert redan i mångas gömmor. 
(null)

(null)

Kedjehalsband var riktigt hett runt 2002-2004 någon gång, och redan då. letade jag fram sådana i mitt smyckeskrin som hade använts ytterligare några decennier tidigare. Som vanligt kommer allt tillbaka. Ingenting är nytt under solen. 
 
Emilia de Poret tipsade om olika klädstilar beroende på arbetsplatsens klädkoder. Behöver man klä sig strikt, så gäller den s k "kontorsstilen" med klassiska minimalistiska kostymer i nedtonade färger som beige, lerbrunt, grått eller krämvitt, gärna buren tillsammans med en avslappnad vit T-shirt och ett kort kedjehalsband för att få in lite mera modegrad. 
(null)
Här har jag totat ihop ett eget förslag med sådant som finns i min garderob.
De senaste säsongernas hit, den plisserade kjolen hänger kvar och kan bäras med knähöga stövlar och en fin damig blus. Kanske en prydlig liten fyrkantig scarf runt halsen knuten fram eller bak. Ovanpå det en oversize blaser och ett brett skärp i midjan. 

Här en bild från förra året då jag satte skärpet på höstjackan.
(null)

Vågar man, så tipsar Emilia om att bära någon knallfärg från topp till tå inklusive skor och accessoarer. Det gör inget om det inte är exakt samma färgton, utan viktigare med intensiteten i färgen. Även rutigt är hett, antingen i set eller kombinerat med enfärgat. Sätt gärna en knallig väska till.
 
Jobbar man på en arbetsplats med lite friare klädstil blir det fint med en kjol i "under knät-längd",  och stickad tröja eller polo. 

(null)
Litet hopplock från min garderob förutom diademet. Skaffar nog något liknande😀!
En klassisk skjortklänning i en glad färg och ett par sköna sneakers på fötterna blir perfekt för t ex en lärare. Färg gör enligt Emilia, barnen glada! 😀. 
Den här klänningen från Zalando var riktigt fin
(null)

Enligt Emilia så funkar det med vita jeans året runt. Allt beror på matchningen. Hon var så snygg i vita jeans med en långärmad svart skinnskjorta till. 
Tänker mig att det blir snyggt också med en liknande skjorta i svart satin. Här en snygg variant hos Zalando.
(null)

Lägg till svarta boots eller kanske någon färgglad platt sko. Fint diadem och kedjehalsbandet😀. Rutig blazer och en beige kappa blir höstfint till.

Höstens skor är platta och gärna i slip-in modeller av olika slag. Inget knytande😀👍.  Denna sko kommer från Vagabond. (null)
Även sneakers är en accepterad jobbsko idag, men de ska vara hela och rena. Finns i mängder med stilar, färger och modeller.
Knähöga stövlar är som sagt hett igen, ja de får t o m gå över knäet. Det kan vara spetsig eller mer rund form, platt eller klack. 
(null)

Även Westernstyle är poppis. Båda dessa stövlar finns hos Zalando.
  (null)

Slutligen, kolla alltså i den befintliga garderoben om det  eventuell finns någon rutig kjol, plisserad kjol, underknäet-lång kjol, vita jeans, finbyxa, kavaj, enkel vit T-shirt, knytblus eller annan finblus, något skinnplagg eller satinblus, några knalliga plagg, sneakers, höga stövlar, skjortklänning, något dovt blommigt, något leopardmönstrat plus förstås denimplagg. 

Piffa upp med säsongens it-accessoarer så som kedjehalsband, vadderat diadem, maffiga örhängen, ett brett skärp, en knallig handväska och en piffig liten fyrkantig scarf. Då är du mode-taggad inför denna höst!😜
Kommentarer


Kommentera inlägget här: