stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Tunika-time

Kategori: Boho-chik stil

Tunika? Vad kommer det ordet ifrån. Det lät lite finskt i mina öron. Jag blev nyfiken och googlade därför på ordet och fick veta att ordet är en försvenskning av det latinska "tunica". Det avser ett enkelt vardagligt plagg som användes främst av romerska män, oftast utan benplagg till. I Sverige användes liknande plagg under järnåldern fram till medeltiden. De kallades på fornnordiska för kyrtill, och i lite modernare tider blev det kjortel. Det ordet har man  ju hört!
 
I dag menar vi väl en vid lite längre blus som oftast täcker rumpan.
 
 
En sån får täcka min rumpa idag. Tunikan förknippas ofta med en lite mer avslappnad bohemisk stil.
Eftersom det är stildag idag och dags för en boho-chic stil, väljer jag min fina blommiga tunika med spegeldekorationer och snygg rynk på axeln. 
 
 
Matchas med slitna jeans och stövlar med höga skaft och höga klackar😀
 
 
Tunika: Indiska, Jeans: KappAhl, Stövlar: Geox
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: