stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Städmani

Kategori: Färg

Nu börjar man känna av att höstkyligare dagar smyger sig på. Eftersom vi fick lite sol just kring lunchtid, så tog vi med oss kaffe och någralunch-mackor ner till sjön.
 
 
I dag stod det "orange" i kalendern, så då åkte min allra mest lysande oranga blus fram. Efter att ha haft denna snygga bild från Elle i minne, så fick det bli svartvit-mönstrade byxor till
 
 
Ja jag vet...långt ifrån bilden coolhet, men för mig "good enough" :-D
 
 
 På fötterna blev det mina färgglada sneakers från Desigual.
 
På bilden syns ett antal flyttkartonger. Jag är inne i en kraftfull rensa-mani just nu. Jag fortsätter följa japanskan Mari Konde´s koncept. Först rensade jag kläder och textilier. Nu har jag rensat böcker och tidskrifter. Nästa projekt blir pärmar och lösa papper. Dock inte kuriosa och gamla minnen, för det ska man ta allra sist, säkert för att man då lätt fastnar i minnen och inte kommer vidare. 
 
Samtidigt har jag gjort om i mitt arbetsrum. Tidigare har jag haft de flesta av mina böcker i förrådet prydligt uppställda i två Billyhyllor. Nu har de hyllorna flyttats in, och jag har bara behållit de böcker jag har för avsikt att läsa....så som sagt...6 kartonger gick till Myrorna igår, liksom en massa handarbetstidningar. Det har också blivit lite höstmysiga färger i arbetsrummet, mestadels grönt, brunt o lila.
 
Just nu håller jag på att skriva in/fota de recept jag vill spara i min dator. Vill man inte spara dem sen är det ju bara att "slänga" i datorns papparskorg i stället för att leta i mina nuvarande tidskrifts samlare med recept. Jag slänger MYCKET! Sedan blir det ekonomipärmar som ska gås igenom...inte bara våra utan sådant som samlats från tidigare generationer. Inte klokt...eller hur!
 
 
Dagens: Blus: Zara, Byxor: H&M, Skor: Desigual, Örhängen: Snö, Skärp: H&M
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: