stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kylskåp, sodastreamer och klassiskt

Kategori: Klassisk stil

I dag har jag äntligen tagit tag i att "vända upp och ner" på vårt kylskåp. Som jag skrev här om dagen, så har jag läst mig till att grönsakerna oftast är placerade på fel plats i kylen, dvs längst ner där det är som kallast, medan annan mat hamnar längre upp där det är för varmt. Inte så konstigt eftersom kylskåpsfabrikanterna envisas med att placera grönsakslådorna längst ner. Vi har t ex haft problem med att keso, som vi förvarat på de övre hyllorna i kylen,  surnar alldeles för snabbt, och att grönsakerna inte trivts så bra. Vi har okunnigt förvarat mjölk, smör och fil i kylskåpsdörrens hyllor, där det är alldeles för ojämn och varm temperatur. Där passar det enligt experterna i stället perfekt att förvara ägg, juice, buljonger, senap och diverse öppnade små burkar som t ex pesto. Jag har också precis lärt mig att datummärkningen på ägg gäller vid rumstemperatur. I kylskåp håller de väldigt mycket längre.
 
Jag testade med en termometer på de olika hyllorna, och längst ner i kylen hade vi 5 grader medan det på översta hyllan var så varmt som 11 grader!!!
 
Så...nu har jag flyttat upp grönsakslådorna samt viss frukt till översta hyllplanen. Äggen finns nu i dörrhyllorna tillsammans med diverse buljonger, burkar och drycker. Kött fisk, färdiglagat och mejeri har hamnat längst ner. 
 
Nöjd!
 
 
I dag stod det klassisk stil i kalendern, så då blev "dagens" såhär.
 
 
För övrigt så har jag packat upp min nya fina sodastreamer som jag fick i present av döttrarna häromdagen. Riktigt kul att kunna "bubbla" sitt eget vatten och slippa släpa hem tunga flaskor!
 
Blus: Köpt i Miami, Kjol: St Tropez, Skor: Rieker, Armband: gåva, Örhängen: Åhlens
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: