stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kreativ

Kategori: Kreativ stil

 I dag var det dags att få till en kreativ stil. Då gäller det att spetsa sin fantasi och ta ut svängarna. Det ska vara lite crazy,  gärna med lite oväntade kombinationer och helt tillåtet att matcha olika mönster och material...men ändå inte för mycket Pippi Långström. Naglarna får gärna målas i någon knallig kul färg, precis som truten!
 
Den här bilden hittade jag i Elle´s mars-nummer, och den illustrerar stilen perfekt. Personligen gillar jag inte just denna styling särskilt bra. Jag förstår mig inte riktigt på den. Allt för mycket mismatch för min smak...och den tunna vita klänningen ovanpå alltihop stör mig.
 
 
Jag har i alla fall inspirerats av bilden på så sätt att jag "plockade" den rutiga kavajen och de rosa strumporna.
 
 
 Sen tog jag det lite lugnt och matchade strumporna med top, örhängen, armband och väska i nästan samma rosa färg. 
 
 
 ....och så en lite lugnare bas med svart kjol, skärp och skor. Liiite kreativ känner jag mig allt!
 
 
 Dagen har gått åt till storhandling, och sedan har jag googlat på hur man kan organisera sitt kylskåp på ett optimalt sätt. Jag har nu lärt mig att vi har organiserat vårt kylskåp helt fel!
 
I regel är det kallast längst ner, så där ska kött, fisk och chark förvaras. Ovanför det blir det mejeri, ost och mjölk, och på översta hyllplanen placeras grönsakerna och viss frukt. I kylskåpsdörren är det som varmast, så där ska definitivt inte mjölken och filen stå. Där passar det med vatten, burkar och tuber. På det här sätten smakar maten bäst och håller sig längst. En fiffig grej är att ha en liten låda som man märker med texten "ät mig snart". Allt för att minska matspill och kasta pengar i sjön.
 
Ehhh, vi har ju organiserat vårt kylskåp precis tvärt om. Tror tusan det när kylskåpsfabrikanten sett till att grönsakslådorna är längst ner!!!!
 
Jaha...det här tål att tänka på. Jag får suga på det till nästa gång som kylen ska städas ur. Jag behöver nog också skaffa en och annan "låda" för att få bästa ordningen.
 
Förresten tipsades det om att lägga tallriksunderlägg på hyllorna. Dessa kan lätt plockas ut och torkas av, så att man slipper ta ut hela hyllorna.
 
Nu ska jag poppa popcorn till lördagsmyset.
 
 
Top: M&Q, Kjol: Joseph Ribkoff, Kavaj: H&M, Skärp: Lindex, Armband: gammalt från en av mormors systrar, Örhängen: KappAhl, Strumpor: Åhlens, Skor: Rieker
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: