stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Ombord

Kategori: Semester

Flygresan till New York löpte på smidigt. Jag hann med två trevliga filmer. "Bookclub" med Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen och Diane Keaton, samt "Tårtgeneralen" med Mikael Persbrandt och Helena Bergström.

Vi sov över på ett hotell på flygplatsen och begav oss på förmiddagen iväg via taxi till kryssningsterminalen i  Bayonne i New Jersey där fartyget låg och väntade på oss.

Här är vår mysiga hytt! Vi väljer oftast en insideshytt pga att de oftast är avsevärt billigare än en balkonghytt.

 
Efter lite uppackande av väskor, så sammanstrålade vi med våra fyra amerikanska vänner, och det var helt underbart att ses igen. Senast vi sågs var i februari då vi kryssade i Karibien tillsammans.
 
Tillsammans begav vi oss upp till översta våningen i fartyget, där vi slog oss ner i en stor lounge för att njuta av avfärden från New York.
 
 
Nancy och Barbara
 
 
Manhattans skyline
 
 
Vi seglade under bron Verrazano Narrows, som förbinder Staten Island med Brooklyn, och korsar sundet The Narrows. 
 
 Barbara som är uppvuxen på Long Island pekade ut en massa intressant för oss under seglatsen ut från New York. Här passerar vi Coney Island, som på hennes mormors ungdomstid på 1910-talet var "it-stället" för ungdomar att bege sig till. Höghusen fanns förstås inte då, utan det som drog var ett stort nöjesfält samt härliga sandstränder. Tornet man ser på bilden var en gång i tiden försett med slänggungor. Nu är det mest en symbol för nöjesfältet Luna Park. Det ursprungliga nöjesfältet skadades ordentligt vid en brand på 40-talet.
 
 
 Kvällens stass blev min nya klänning från Flash. 
 
 
Det svängde hyfsat bra om den när vi intog dansgolvet. Våra kompisar älskar också att dansa. 
 
 
...och så nya kavajen från Desigual. Ja de här bilderna är tagna hemma innan resan😁

Kommentarer


Kommentera inlägget här: