stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Morris & Co

Kategori: Designsamarbete

Här om veckan var det premiär för H&M:s designsamarbete med Morris & Co, som är kända för att ha skapat några av världens mest hyllade tapet- och textilmönster.  William Morris var en förgrundsfigur inom Arts and Crafts-rörelsen och skapade många, idag ikoniska mönster. 

 Jag köpte den här fina blusen i vad jag tror är mönstret "Willow". 
 
Kollektionen innehåller kappor, jackor, byxor, klänningar, scarves och blusar, samt stickade höstplagg. De olika mönstren ser väldigt bekanta ut. De senaste åren har de blivit väldigt heta på tapet och textil. Ingen som läser inredningsbloggar har väl missat det populära mönstret Pimpernel. Vackra och välarbetade mönster, men lite för dominerande för mig. Jag vill helst ha vitt på väggarna...men på en och annan kudde kan jag tänka mig dessa mönsterskatter..och så på min nya fina blus! Willow är lite mer diskret. Blusen kommer att bli så fin till mina mörkblå jeans, men kommer också att passa bra till mina nya kamelfärgade "ridbyxor". Nöjd! Tack Morris & Co samt förstås H&M!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: