stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

En dag i Boston

Kategori: Semester

God morgon! Här har man klätt sig för en dag på sightseeing, närmare bestämt i Boston.
 
 
 Titta så fina detaljer på den lila leo-mönstrade koftan
 
 
Matchande örhängen haha!
 
 
Vi sex personer hade på förhand hyrt en guide, som körde oss runt, samtidigt som han berättade en massa intressant om Boston.
 
Först fick vi höra lite mer om "The Boston Teaparty" som ägde rum den 16 december 1773, då amerikanska patrioter förstörde en stor te-last tillhörande Brittiska Ostindiska Kompaniet i protest mot skatten på te. Den händelsen anses ha varit den utlösande faktorn för den amerikanska revolutionen.
 
En av de som deltog i auktionen var silversmeden Paul Rivere. Två år senare, i början av inbördeskriget,  gjorde han en hjälteinsats då han gjorde sin berömda ritt från Charlestown till Lexington och Concord där han förvarnade att brittiska trupper var på väg. Det finns en berömd dikt "Paul Reveres Ride", som våra amerikanska vänner bitvis kan citera utantill. Tydligen obligatoriskt att lära sig utantill när de gick i skolan.
 
 
 
I det här huset bodde Paul Rivere
 
 
...och genom den här bakdörren i den närbelägna kyrkan "The old north church" gav han sig iväg på sin berömda galopp.
 
 
 Under vår färd genom staden passerade vi det berömda hotell, "Omni Parker House", där John F Kennedy friade till Jackie.
 
 
 Sedan begav vi oss upp till Beacon Hill, där de förmögna och inflytelserika i Boston bor.
 
 
Det här är en av de mest fotograferade gatstumparna i Boston, Acorn Street
 
 
 Eftersom vädret var vackert fick vi en stund för att vandra genom den vackra Boston Public Park
 
 
 
 
Den härsöta skulpturgruppen är en hyllning till Robert McCloscley som skrev boken "Make way for ducklings"
Den lär symbolisera det ansvar som amerikanska kvinnor fick ta under andra världkriget när deras män var inkallade. Boken är tydligen väldigt välkänd och statygruppen är den mest besökta i hela Boston. Varje år anordnas en Ducklings-parad, där barnen klär ut sig till små ankungar. Det hade varit gulligt att få se!
 
 
Sen var det dags för lunch i den kända saluhallen Quincy Market, 
 
 
...där man förstås ska välja ostron, lobsterroll eller clamshowdersoup.
 
 
 Efter lunchen besökte vi Fenway Park, som är hemma-arena för Boston Red Socks (Baseball)
 
 
Det finns flera statyer av legendariska spelare. Här är Ted Williams. Han ger sin keps till en liten pojke som förlorat sitt hår p g a en sjukdom.
 
 
 Gammalt möter nytt
 
 
...och så avslutade vi med det allra nyaste området i Boston. Rena nybyggar-Clondyke enligt vår guide. För bara några år sedan var det rena slummen här i det gamla hamnområdet
 
 
Det enda ursprungliga som finns kvar är det låga röda huset vid vattnet. Ägaren vägrade under många år att sälja men gav till slut med sig då han fick ett galet högt bud som han inte kunde motstå.
 
Det var förresten här i hamnen som "The Boston teaparty" ägde rum. Båten som ligger förtöjd vid bryggan är en replika på ett av de tre originalfartygen som var inblandade i kuppen.
 
 Kvällens outfit
 
 
Dagens: Top: Lindex, Skärp: Flash, Jeans: Joy, Örhängen: Second hand
Kväll: Blus: Soaked in luxury, Byxor: Lindex, Örhängen: Snö, Armband: gåva, Halsband: Köpt i somras i Italien, Väska: River Island, Skor: Gabor, Skärp: H&M, Kavaj: Desigual
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: