stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Quebec

Kategori: Semester

Inseglingen till Quebec, Kanada, via den långa Saint Lawrencefjorden var så vacker i höstprakten
 
 
 
 Vi såg en skymt av de pampiga Montmorency-fallen, men jag hann inte med att ta någon bild.
 
Quebec (som betyder "platsen där floden blir trängre"), är den näst äldsta staden i Kanada,och ligger i den fransktalande delen. Staden grundades 1608 intill indianbyn Stadacona. Indianernas ord för "by" var "kanata" vilket gett Kanada dess namn. Quebec var Kanadas huvudstad fram till 1865 då Ottawa blev ny huvudstad.
 
Fartyget lade till nära den charmiga "Gamla stan", som finns med på Unescos världsarvslista. Vi blev kvar i Quebec två nätter så vi hann med att se en hel del.
 
 Vi lade till sent på eftermiddagen och det här är vyn från fartyget. Den pampiga byggnaden till vänster är ett anrikt gammalt hotell, Chateau Frontenac vars första delar byggdes 1893.
 
 
 Morgonen efter begav vi oss till Gamla stan. Eftersom det är Halloweentider så var stan så pyntad med pumpor och andra dekorationer.
 
 
En muralmålning som visar historiska byggnader och personer i det gamla Quebec
 
 
Gulligt
 
 
Massvis med trevliga små butiker
 
 
Här hittade vi en särskilt trevlig butik, Soierie Huo, som gör egna sidenscarves och slipsar
 Här målar konstnären på fri hand
 
 
...och här syns det färdiga resultatet. Han berättade att sedan ska scarvsen torka i en särskild ugn under 4 timmar
 
 
Alla vi tre damer kom ut från butiken med scarves. Barbara och Nancy har sina på sig. Jag köpte en likadan som de har på sig, plus att jag köpte en liten fyrkantig blå med tillhörande "knapp" och örhängen.
 
 
 Sedan var det dags att ta trapporna (många) upp till det gamla hotellet.
 
Så här ser det ut på nära håll, som ett gammalt slott. Den höga bastanta tornbyggnaden i mitten som syns på min första bild längst upp, anas bara på den här bilden, eftersom jag står så nära. Första delen av hotellet stod färdigt 1893 men tornbyggnaden tillkom först 1928.
 
 
Pampig entré
 
 
Paradtrappan
 
 
En gammal bild från "long time ago" på samma trappa. Kortet kommer från en utställning på hotellet som faktiskt fyller jämna 125 år i år. Med anledning av det fanns ett TV-team på plats som höll på med lite filmning när vi var där.
 
 
En bar i nedre planet
 
 
Det fanns också en massa flådiga butiker i hotellet. I en av dem hittade vi "svenska disktrasor," typ Wettexdukar men med ett litet fint tryck på. De disktrasorna kostade ca 60 kr styck. Jag baxnade.!!! Mina amerikanska väninnor hade dock aldrig någonsin sett denna typ av disktrasa, så kanske de är svenska? Men galet dyra "over there" Hahaha!
 
Från hotellet har man en fantastisk utsikt, bl a över "vårt" fartyg
 
 
Quebec var från början Indianernas land innan fransmännen och senare britterna kom och tog över.
 
 
Nancy hittade en kompis
 
 
 
Här kommer lite "dagens och kvällens"
 
 
Top: H&M, Byxor: Joy, Grön tröja: lindex, Gröna smycken: Guldfynd, Armband: Gåva, tövletter: Rieker, Väska: Accent
 
Polo: H&M, Byxor: lindex, Kofta: Joy, Örhängen: Lindex, Armband: Köpt i Lissabon, Skor: Ecco, Väska: Accent
 
Blus: Lindex, Skärp: Köpt i Malaga, Kofta, Joy, Örhängen: Köpta i Tallinn, Armband: Gåva, Skor: Ecco, Väska: Accent

 
 
Top: Desigual och den svarta från Lindex (bytte under kvällen eftersom vi blev bjudna till middag med en av officerarna. :-D), Kavaj och accessoarer: Desigual, Skärp: Köpt i Italien, Skor: Gabor, Väska: River Island
 
 
Top och skärp: Lindex, Kjol: Joseph Ribkoff, Kavaj: desigual, Örhängen: Glitter, Armband: Åhlens, Skor: Gabor, Väska: River Island
Top: Lindex, Byxor: Zara, Jacka: St Tropez, Örhängen: Köpta i Italien, Armband: Glitter, Skor: Gabor, Väska River Island
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: