stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Charlottetown, Prince Edwards Island

Kategori: Semester

Nästa anhalt blev Prince Edwards Island (förkortas i vardagslag PEI) som tillhör Kanada. 
 
Vi besökte staden Charlottetown som är den största staden på ön. Ändå är den liten! Här bor ca 36.000 invånare och på hela ön endast ca 143.000.
 
Prince Edwards Island är starkt förknippad med böckerna om Anne på Grönkulla, eller Anne of Green Gables, som de heter i original, och den första boken publicerades 1908. Författarinnan heter L M Montgomery och hon var bosatt på ön. Böckerna följer barnhemsbarnet Annes liv från 11-års ålder då hon får flytta hem till det äldre syskonparet Marilla och Matthew på Grönkulla, och fram till vuxen ålder då hon gifter sig med ungdomsvännen och retstickan Gilbert. Jag har läst böckerna och sett en fin TV-serie som gick någon gång på 80-talet.
 
Vi besökte inte Green Gable Heritage Place, då det var en timmes färd dit, utan valde att strosa runt i Charlottetown. Där handlade det också en hel del om Anne!
 
 
Dockor, muggar pussel...
 
 
...och vad har chokladälskaren Nancy hittat?
 
 
Det blev några påsar!
 
 
Storsäljaren var chokladdoppade chips, som också producerades i en gammal maskin i en del av butiken. Det doftade förföriskt av choklad.
 
 
En musikal om Anne och Gilbert finns det förstås också i stan
 
 
En annan stor business på PEI är stickning, qviltning och annat handarbete. Här fotade jag några vackra qviltade överkast på en marknad.
 
 
Butiken nedan i det vackra stenhuset är välkänd och de levererar sina produkter "worldwide"
 
 
De har en egen liten fabrik i butiken med mer än 70 år gamla stickmaskiner som arbetar typ dag och natt. Dessutom beställer de varor av personer som handarbetar i sina egna hem.
 
 
Härliga scarves i alla de färger och med fina och praktiska metallspännen
 
 
Charlotteville är en prydlig liten stad med fina färgglada trähus i långa rader
 
 
 
Väldigt prydligt!
 
 
Det finns gott om skog, och i gamla tider var skeppsbyggeri en stor industri på ön
 
 
St Dunstan´s basilika
 
 
Våra män har hittat trevligt sällskap att diskutera med, under tiden vi kvinnor gottar oss i handarbetsbutikerna
 
Skaldjur och öl!
 
 
Vi valde att gå ner till hamnen och äta färsk hummer på smått berömda "The wharf"
 
 
Litet mini-museum i restaurangen
 
 
Stolar gjorda av gamla hummertinor
 
 
Dagens outfit
Top Camilla Thulin, Byxa Lindex, Stövletter: Vagabond, Kofta: Vero Moda, Örhängen och halsband: Köpta på Teneriffa, Armband: Gåva, Väska: Accent
 
Kvällens outfit
 
 
 
 
 Top, byxa och armband: Lindex, Kavaj: Desigual, Örhängen och skärp: Köpta i Italien, Skor: Gabor, Väska River Island
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: