stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

En dag med väninnorna

Kategori: Accessoarer

I går hade jag en toppendag med mina väninnor L och L. Vi sågs i stan och började förstås med lite shopping. Först en runda på Åhlens.
Det har ju pratats så mycket om att lila ska vara färgen som ska dominera SS18, men jag såg i princip inga lila plagg. Konstigt! Däremot fanns mycket i blått, och då en otroligt vacker ljusare blå riktigt vårfin färg. 
 
 
Så snyggt att matcha den fina blå färgen med lite solig orange!
 
 
En annan populär vårfärg är rosa i en bränd mild ton. Här hos Filippa K. Matchas med vitt, svart eller marinblått.
 
 
Lite klarare toner hos Custommade. Pyjamasmodet till vardags, verkar fortsätta vara aktuellt.
 
 
Till min glädje kommer också en hel del prickigt!  Här hos Daisy Grace. Där såg jag en så fin snedskuren volangkjol i marinblått med vita prickar och knytband i sidan, ...men den fanns tyvärr inte i min storlek. Den typen av kjolmodell finns även hos flera andra märken, så det verkar bli "årets kjol". Bra det, för den verkar riktigt figursmickrande! (kjolen på översta bilden är ett exempel, men den prickiga jag blev förtjust i var betydligt kortare)
 
 
Efter Åhléns tog vi en tur till MQ och Flash, där jag hittade en söt kortärmad spetstop i den fina vårblå färgen. Den ska användas till mina cremefärgade vida långbyxor till fest och till slitna jeans till vardags. :-). Bilder kommer framöver.
 
Efter en god  och nyttig lunch på Sally Voltaire på Åhlens, så tog vi spårvagnen ut till Valdemarsudde, för att ta en titt på utställningen om Sigrid Hjerten.
 
 
Vädret var helt fantastiskt. Trots kylan i luften, så värmde solens strålar skönt i våra bleka ansikten.
 
 
 
Utställningen var helt underbar. Vi gick en guidad visning med en riktigt bra föreläsare.
Lite mer om utställningen i morgon! 
 
Vi tog sedan spårvagnen in till stan igen, och knatade sedan upp till fiket på kulturhuset, där det blev en massa pratande till ett glas rött vin och lite choklad. :-D. Det är mycket som ska avhandlas när vi ses. 
 
Dagens outfit blev inte fotad på mig, så jag levererar den så här i stället
Det var örhängena som fick sätta tonen. Riktigt lysande knallblå saker som jag köpte på en semesterresa till Bonnaire.

 
Det lika lysande blå halsbandet köptes på marknaden Street på Södermalm i Stockholm för ca 10 år sedan. Topen kommer från Camilla Thulin, jackan, från Gerry Weber och de blå långbyxorna är från Tiger. Stövletterna från Rieker. Väskan från Accent. Armbandet är en present från mamma.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: