stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Broschen från Limoges

Kategori: Accessoarer

I dag, när det är dags att titta djupt i skrinet med broscher, så fiskar jag upp denna gamla skatt. En söt emaljbrosch från franska Limoges. Den har tillhört en av min mormors systrar, som var en riktig globetrotter redan på 1920-talet. Jag gissar att hon besökte Limoges på någon av sina många resor. Det verkar vara en souvernir av enklare slag, men söt ändå!
 
 
Limoges ligger i västra Frankrike och orten är känd för sin porslinstillverkning. Historien med att måla på emalj, startade redan under medeltiden, då man till en början målade souvenirer med religiösa motiv på koppar. Porslinstillverkningen startade i senare delen av 1700-talet, och under 1800-talet växte antalet porslinsfabriker på orten. Kända namn är Haviland, Bernadaud, Thaurad, Guérin och Pouyat. 
 
 
 Man ser på detaljerna att broschen har ett antal år på nacken. Jag skulle kunna tänka mig att den är inköpt på 20- eller 30-talet.
 
 
I dag får den söta broschen sitta på en vit romantisk blus
 
 
För att tuffa till det hela, väljer jag en cool stormönstrad kjol 
 
 
Jag sliter nog snart ut det här resårskärpet. Jag tycker att det är så himla snyggt till det mesta :-D. Tur då att jag köpte två stycken på samma gång. Haha. (Köptes till halva priset)
 
 
Ett lite gammeldags armband och ett par snygga tuffa stövlar blir pricken över i
 
 
...och varför inte en knut uppe på huvudet. Jag tycker att dagens outfit blir liksom en liten touch av tidigt 1900-tal kombinerat med 2018! Undrar hur min mormors syster bar broschen? Jag får titta i hennes gamla fotoalbum för att se om broschen finns med på någon bild.
 
 
Brosch: gammal som fanns i gömmorna, Linne: Promod på Malta, Blus, skärp och kjol: Lindex, Stövlar: Epic, Armband: H&M
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: