stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Julfrukost och julklappsspel

Kategori: Accessoarer

 I morse var jag bjuden till mitt forna jobb på julfrukost och julklappsspel. Det är snällt att bjuda in mig eftersom det var två år sedan jag slutade. Sååå kul att träffa alla och att få krama om dem. Det vankades sill, lax, köttbullar, rödbetssallad, julost och vörtbröd...och så julmust förstås. Jag hade bakat en cheesecake som bjöds till kaffet. 
 
Julklappsspelet var riktigt kul. Tyvärr vann jag inget, men det var heller inte den stora poängen. Vi hade riktigt kul och skratten var högljudda!
 
 
Tiita så fina ljusstakar min kollega fixade till av upp och nedvända vinglas. Man tager vad man haver.
 
Väl hemma igen så vände jag bara i dörren, för maken och jag begav oss direkt iväg för att köpa några  julklappar. Efteråt blev det en liten fika på ett café. Det var ont om platser, så ett par i vår ålder frågade om de fick slå sig ner vid vårat bord. De visade sig vara jättetrevliga och vi hade en kul pratstund. Det visade sig att vi alla fyra bott i en annan svensk stad under ungefär samma år. Lite märkligt faktiskt. Vi hade riktigt kul tillsammans. Så kan det bli av en slump ibland.
 
 
Nu har den första knoppen på amaryllisen slagit ut. Hoppas den andra tajmar julhelgen!
 
I dag var det örhängets dag och jag valde höstens favoriter, nämligen dessa vinröda långa tofsar från Lindex. 
 
 
Därför fick också resten gå i vinrött. Blus och byxor från Lindex och kofta från Vila. Stövletter från Vagabond och resårskärp från H&M.
 
 
Jag älskar mitt vinröda armband gjort i kork och som jag köpte på en marknad i Lissabon här om året.
 
 
 Jag och maken hade talat om att åka på dans ikväll, men jag känner mig  småförkyld och snorig, så jag beslöt att stanna hemma. Han fick åka iväg ensam stackarn, men han var så danssugen. 😍
 
Jag har kokat kola samt kollat på "På spåret". Jag kunde rätt många av frågorna, så det var en rolig omgång. Sedan har jag julpysslat lite enkelt, med att sätta lite nejlikor i en apelsin. Jag vill alltid ha en en sådan liggande i fruktskålen över jul.  Den får alltid sällskap av mina två "frukttomtar", d v s två söta tomtar gjorda av tallkottar och med stickade luvor. Jag vann dem på en julmarknad i Nyckelviken för många herrans år sedan. 
 
 
I dag fick det bli ett nejlika-hjärta. Nu har jag ont i tummen, för det är hårt och vasst att pressa nejlikorna genom apelsinskalet, men oj så gott det doftar!!! Det doftar helt enkelt jul!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: