stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Those were the days

Kategori: Retroinspirerad stil

I dag var det dags för en liten retro-look, nämligen 70-tal!. Det var min ungdomstid, så jag har ganska klara minnen av vad som var inne då. V-jeans, utsvängda finbyxor i gabardin, 40-tals-inspirerade kläder, discoglitter, randigt, silkepolos, långkoftor, slipovers, mini och midi, korts (korta snäva shorts med kavaj), På fötterna blev det träskor, vita skinnsneakers med lite fyrkantig tå, platåskor eller kilklack med repsula.
 
I dag har jag valt en kjol som påminner lite om de slinkiga, mönstrade kjolar som blev superpoppis runt 1973. Modet kom från Frankrike och var inspirerat av klädmodet från 40-talet. Unga tjejer hittade sina mammors gamla kläder på vinden eller på second hand. Modeskaparna och klädfabrikanterna hängde snabbt på och skapade nytt i samma stil. Butikskedjan Hennes (som nu är H&M), sålde massvis med fina blusar, kjolar och klänningar i den här stilen. Förutom den vanliga discomusiken, så dansades det också till 40-talsmusik t ex The Andrew sisters.
 
 
Till kjolarna bar man oftast en enkel enfärgad T-shirt eller linne.
 
 
Runda solglasögon som John Lennon, eller pilotmodell a´la Steve McQueen
 
 
Stråhatt hade man inte, däremot gärna en liten fyrkantig korg-handväska.
 
 
...och så platåskor på fötterna. Det var superpoppis, med halsband och armband gjorda av små färgglada indianpärlor. Man kan bara konstatera, att som vanligt är ingenting nytt under solen.
 
 
 
I dag blev det fikastund nere vid stranden. Puh så varmt det är!
 
 
Linne: Flash, Kjol:Köpt på en utförsäljning för en massa år sedan, Skor: Rieker, Skärp: H&M, Armband och hatt: Åhlens, 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: