stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Bekvämt

Kategori: Naturlig stil

I dag är det dags att plocka fram något bekvämt eftersom dagens tema är "naturlig stil".
 
Den "naturliga stilen" kännetecknas av plagg som är funktionella, bekväma och inte sitter åt. Typiska plagg är rymliga klänningar, kjolar, tunikor och byxor helst i ekologiskt naturmaterial så som bomull, ull och linne. Plaggen är ofta i naturfärger och ganska mönsterfattiga. Man väljer gärna bekväma fotriktiga skor, och om man väljer att ha några accessoarer så är de antingen små och diskreta i t ex silver, eller rustika i sten, ben, trä eller läder. Sminkningen är obefintlig eller mycket diskret, och frisyren är ofta kort och lättskött. Väljer man att ha långt hår sätts det oftast upp i en lite slarvig tofs. Kanske färgar man håret henna-rött. Nagellack går bort.
 
Ja det här är ju inte riktigt min melodi, så det ska bli spännande att se vad jag kan få till
 
Jag valde en enkel svart trikåklänning och en vid tunn slapp kofta i grått
 
 
Till det blev det grovstickade grå strumpor
 
 
Accessoarerna gick i brunt och fick föra tankarna till ben, lera och trä.
 
 
...och så håret uppsatt i en slarvig tofs!
 
 
 ....och lite svagt rosarött läppstift samt aningens mascara på fransarna.
 
Idag sken solen så vackert, men det blåste lite kallt. Vi tog med matsäck bestående av kaffe och mackor till en park, där vi letade upp en bänk i lä och där vi såg till att få solen rakt i fejset. Det smakade så gott med fika ute i det fria. Det blev faktiskt så varmt att jag fick ta av mig kappan en stund.
 
Till middag blev det de allra sista resterna av påskmaten, vilket fortfarande smakade väldigt gott.
 
 
...och eftersom det är måndag så blev det lite körsång på kvällskvisten. I dag tog vi oss an "Hallelujah av Leonard Cohen.
 
Från och med i morgon är det dags för mig att skärpa till mig vad gäller kaloriintaget. Jag känner mig riktigt motiverad. Dessutom har jag ett inbokad möte för en PT-konsultation på mitt gym. Vi får se vad det leder till.
 
Klänning: Filippa K, Kofta: kappAhl, Stumpor: gamla, Halsband och örhängen: Secondhand, Armband: Indiska
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: