stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kreativ mix o ny kabinväska

Kategori: Kreativ stil

I dag är det en "kreativ stil" som gäller. Det är en stil som jag gillar, men jag är inte särskilt van att bära den, för här ska man helst var riktigt "wild & crazy" och våga vara unik och "sticka ut". Tänk lite Pippi Långstrump-känsla....men med stil. Man "tager vad man haver" och gör något oväntat och snyggt av det. Här blandas gammalt med nytt och med fördel så blandas även olika mönster och material, t ex en glittrig top till en grov rutig ullkjol och sedan på med ett par blommiga strumpbyxor därtill. Man kan också försöka tänka ut nya användningsområden för kläderna. Ett linne kan användas som en väst, en klänning kan bli en top ovanpå långbyxor , en scarf blir ett skärp, och ett par snygga gummistövlar i leopardmönster gör en festklänning vardagsfin. Kreativitet är alltså ledordet i denna stil.
 
Tilll den här stilen blir det också perfekt att plocka fram de knasiga nagellacksfärger man har i lager, men sällan använder t ex, grönt, blått, gult eller svart. Kul att också dekorera naglarna på något sätt, eller att måla dem i olika färger
 
Men OBS! Det slutliga intrycket i en kreativ stil ska bli "snyggt" ....och man får passa sig så att det inte bara blir "prilligt". Hahaha!
 
 
För min del blir det idag en färgglad kortärmad tant-blus från 90-talet, som jag köpt på second hand. Jag föll verkligen för de glada färgerna och konstnärliga motivet med hus. För att tuffa till den, gjorde jag ett knyt i midjan. Under blev det ett rött linne, och det hela matchas med en röd spetskjol och färgglada röda tyg-sneakers. 
 
 
Roliga örhängen och granna, gröna armband som matchas med lite guld.
 
 
Ytterplagg blev en jeansjacka och en röd sjal.
 
Here I go again...yeahhh!!  (Haha)
 
Idag har vi varit in till stan och köpt nya dansskor till mig. Dessutom har jag slagit till på en Samsonite kabinväska! Min gamla kabinväska har så många trasiga skavanker, så det var verkligen dags med en ny. Jag har gjort min läxa och kollat på massvis med kabinväskor i olika prisklasser. Känner mig nöjd med mitt val. Den nyinköpta är lätt (2 kg), rymlig och av god kvalitet till ett mellanpris. Snart ska väskan och jag åka på tjejresa till Lissabon!
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: