stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Besök på flott kryssare

Kategori: Utflykter

Jag och maken älskar att åka på kryssningar! En viktig bit för oss är att vi älskar att dansa. Vi brukar ta dels lite enklare kryssningar med Silja, Tallink eller Viking-line ...men också åka med större kryssningsfartyg i Medelhavet och i Karibien. Den resebyrå som vi brukar anlita för bokning av våra kryssningar, tycker väl att vi är bra kunder, för i dag var vi bjudna till Frihamnen för att få se ett riktigt lyxigt kryssningsfartyg med "all inclusive" extra allt!!!
 
 
I stället för vanliga hytter, så har fartyget olika typer av sviter varav de flesta har balkong. Några mindre sviter har endast fönster. Man lägger stor vikt vid matens kvalitet och det erbjuds fina viner och champagner utan extra kostnad. Dessutom ingår utflykter utan kostnad i de hamnar man besöker.
 
Det var mest hyttstandarden och kvaliteten på maten som stack ut tycker jag.
 
De fartyg vi brukar välja, har fina, men betydligt enklare hytter. Vi gillar att åka ofta, och spenderar en hel del tid med att försöka hitta så prisvärda alternativ som möjligt. Vi bokar i god tid, vilket oftast är förmånligt, och väljer oftast innerhytt dvs utan fönster/balkong. Vi bevakar också eventuella prisnedgångar, för dessa har man rätt att ta del av, men måste själv aktivt be om att få prisreduktionen. Maten ombord på "våra" fartyg är mycket god, men inte i klass med det vi fick smaka i dag, om man inte besöker någon av specialrestaurangerna ombord som kostar ganska mycket extra. Utflykterna är väldigt dyra på "våra" fartyg, så vi ordnar för det mesta med utflykter på egen hand, genom att läsa på innan, promenera, åka lokaltåg eller buss, alternativt förhandla pris med någon taxi. Oftast kan man dela taxi med något annat par, så får man dessutom trevligt sällskap. 
 
Vi skulle aldrig lägga pengar på sådan här lyx som vi fick uppleva i dag, men det var fantastiskt kul att få insupa den lyxiga atmosfären. Dessutom hade vi så trevligt tillsammans både med de andra inbjudna gästerna och med den trevliga personalen från vår resebyrå.
 
När vi kom ombord fick vi riktigt god champagne!....dock inte denna, som står och väntar i en av sviterna för att välkomna gästerna som snart ska komma ombord.
 
 
Eftersom sviterna än så länge var tomma fick vi titta in i några av dem, för att få se hur de ser ut. 
 
 
Här ser vi vår värdinna som visade oss runt. I just den här sviten fanns det ett vardagsrum med stor soffgrupp och matgrupp samt även en separat gästtoa precis intill. Vi fick höra att det nästan alltid är de allra dyraste och finaste sviterna som bokas först, eftersom det finns väldigt få av dem. Det finns de som inte behöver fundera över priset!...Jaja!
 
 
 
Här ser ni mig fotograferandes badrummet. Betydligt bättre klass än på Finlandsbåtarna! (Haha). Kolla in urvalet av alla parfymer och andra produkter!
 
 
...och så förstås ett separat sovrum med skön dubbelsäng. Det fanns Platt-TV både i vardagsrummet och sovrummet.
 
Poolområdet
 
 
En av matsalarna, dukad för lunch.
 
 
I just den här restaurangen serveras buffé. Det finns två ytterligare restauranger där man i stället serveras flerrättersmiddagar. Valet är kundens!
 
 
 
Efter visningen blev vi bjudna på en helt otrolig gourmet-lunch. Vi hade riktigt trevligt sällskap runt bordet, både av andra inbjudna samt personalen från resebyrån!
 
 
Först en liten förrätt med skaldjur och melon
 
 
Sedan en god soppa gjord på butternut-pumpa
 
 
En liten delikat fiskrätt
 
 
....och drömgott kött
 
 
En god chokladdessert
 
 
...och så något litet sött till kaffet
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: