stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Historien om ringen från Santa Cruz

Kategori: Accessoarer

 I dag är det accessoardag och dags att plocka fram en ring.
 
Det får bli den här ringen som har en liten speciell historia.
 
 
I januari 1976 fyllde min pappa 50 år, och för att fira ordentligt, så åkte mina föräldrar på en kryssning, från Göteborg ner till Kanarieöarna och Madeira. Det var väldigt märkvärdigt på den tiden, åtminstone i våra bekantskapskretsar.
 
Min mamma har skrivit en utförlig berättelse,  som finns kvar i gömmorna.
 
Fartyget de åkte med hette M/S Völkerfreundschaft. Tidigare hette det M/S Stockholm och  var det skepp som 1956 krockade med det italienska passagerarfartyget Andrea Doria. Det italienska fartyget gick till botten dagen efter smällen. M/S Stockholm fick stora skador, men höll sig flytande. Ett 50-tal människor omkom i olyckan, varav flertalet av dem var passagerare på Andrea Doria.
 
Efter lite googlande, ser jag att M/S Stockholm fortfarande seglar på böljan den blå, men omgjord och tjusig och under ny flagg och nytt namn, nämligen, M/S Astoria. 
 
Nå....på mammas och pappas resa, så hände en incident med fartyget. Det var i samband med att båten skulle lägga till i Santa Cruz hamn som något gick snett i blåsten, och fartyget törnade med full kraft in i kajen. En 19 meter lång reva drogs upp i skrovet. Passagerarna, däribland mamma och pappa, fick därför bo på ett hotell några dagar under tiden fartyget blev lagat. Incidenten slogs upp ordentligt i svenska tidningar, och naturligtvis skrevs det i samband med detta en hel del om den tidigare krocken med Andrea Doria.
 
Jag kände mig så orolig för mina föräldrar efter att ha läst om incidenten i de svenska tidningarna. Mamma traskade, tack och lov, iväg till en telegrafstation och ringde hem till mig. På den tiden fanns inga mobiler!. Hon lugnade mig, och berättade att de var så nöjda med de extra dagar de fick på Kanarieöarna pga incidenten. De fick bo på fint hotell och blev av rederiet bjudna på olika utflykter. Bl a åkte de till en gruva, där mamma köpte den här ringen till mig. Stenen var från gruvan (om jag förstod det hela rätt). Jag har för mig att det är en kalksten, men jag kan minnas fel.
 
Efter ett par dagar var föräldrarna  lyckligt och väl hemma igen, men resan över Biscaya hade varit förfärligt blåsig.
 
I dag har jag utgått från ringen när jag fixade till "dagens outfit!
 
 
Först plockade jag fram den här beiga mönsterstickade glittriga jumpern i samma färg som ringens sten. Jag tänkte sedan att det kunde bli snyggt med marinblått till detta, och plockade därför fram den här kritstrecksrandiga kjolen, ett marinblått brett skärp och ett par matchande strumpor. På fötterna fick det bli mina vita skinnsneakers.
 
 
Som ytterplagg valde jag min konjaksbruna skinnjacka, och en matchande väska.
 
 
Scarfen går i milda nyanser av beige, rosa och blått.
 
I förmiddags ägnade jag mig åt packning, för tro det eller ej, men vi åker iväg på en kryssning på lördag. Vi flyger till Barcelona, och sedan blir det hamnar i Frankrike, Italien Grekland och Malta. Vi har ju nyss kommit hem från en kryssning, och nästa var planerad först i februari. Men så skickade resebyrån ett tips på en kraftigt nedsatt "sista-minuten-kryssning", och eftersom vi också fick tag i billigt flyg så slog vi till. Det känns lite busigt! Det är en av fördelarna med att vara pensionär...man behöver int be någon om semester! Hahaha
 
Vid lunchtid, sammanstrålade jag och maken med väninnan K på Mall of Scandinavia. Det blev buffélunch på
O´Learys.
 
På eftermiddagen hade jag en träff med min träningscoach på Itrim. Vi pratade igenom mina mål, och så fick jag göra en konditionstest. Jag fick kvitto på att jag har en väldigt bra kondition!. Det jag behöver göra, är att bygga upp mer muskler i min kropp, så att jag stärker upp muskulaturen vid mina problemområden, nacke, rygg, knän och fötter. Det skulle inte skada om jag lyckades gå ner några kilon, och också minskade mitt midjemått några cm. 
 
Vi har bokat uppföljning till i slutet av mars. Jag känner mig sååå laddad för det här!
 
 
Dagens outfit
 
Ring: Gåva från mamma som köpt den i Santa Cruz på Kanarieöarna, Top och armband: H&M, Kjol:Bondelid, Skärp: Köpt i en billig asiatisk affär i Palma, Jacka: Axelssons, Strumpor: KappAhl, Skor: Ecco, Väska: och sjal: Åhlens
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: