stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Klädminnen

Kategori: Plagg

I dag är det byx-dag, och efter lite bläddrande i garderoben, så fastnade jag för de här marinblå slacksen med kritstrecksränder. 
 
 
Apropå kritstreck, så dyker ett minne upp, handlande om när jag för ca 30 år sedan fick ett nytt jobb, där man behövde klä sig betydligt stiligare, än på det jobb jag tidigare hade haft. Vi hade två småbarn, jag hade varit barnledig 3 år, vi hade ett nyinköpt radhus... och skralt med pengar. Hur skulle jag till minsta penning kunna uppdatera min garderob?
 
Det föll sig lyckligtvis så, att vi i vår kör bestämde oss för att ordna en bytardag, där vi skulle ta 10% av försäljningspriset. Folk fick lämna in kläder, leksaker, böcker, porslin mm mm. Alla fick en siffra som de tillsammans med priset märkte sina pryttlar med. I kassan tog vi betalt och skrev upp summan för respektive nummer. När försäljningen var avslutad fick pengarna (efter vårt avdrag) hämtas, och överblivet som inte blev sålt fick tas tillbaka eller skänkas till Myrorna, som kom och hämtade i vår lokal. Mycket smart alltihopa. Det blev en väldans ruljans och vi körde sedan det här konceptet 2 ggr per år i säkert 10 år.
 
Just den här första gången, kunde jag för en billig penning, köpa mig en helt ny flott jobbgarderob. Förutom några blusar och topar och klänningar, så fyndade jag ett tredelat set, bestående av kavaj, långbyxor och pennkjol i klassiskt marinblå kritstrecksrandigt. Allt var handsytt, helfodrat och i en fantastist fin ullkvalitet, och det bästa av allt...allt passade mig perfekt. Jag hittade också ett par helfodrade rutiga märkesbyxor som satt som en smäck. Till barnen blev det en åkpåse, finkläder, lackskor, pussel, spel och andra leksaker. Allt var så billigt och jag var överlycklig. Jag hade även sålt en del saker så det hela gick nästan jämnt upp. Dessutom fick vi lite pengar till kören som vi använde till ett sommarläger.
 
Under de kommande åren så tyckte mina barn alltid att det var en höjdare när jag kom hem från bytardagarna, och hade med mig en massa kul och fint hem. Vardagskläder, finkläder, gummistövlar, vinterstövlar...så bra att hitta begagnat eftersom barnen växer så fort...samt en massa kul leksaker...och så blev det också rensat hemma mellan varven...så himla bra idé, eller hur?
 
Mamma hjälpte också till att fixa min jobbgrderob, genom att sy om en del av hennes fina plagg, som hon "vuxit ur" till mig. Jag minns en härlig grå vid vadlång kjol, en blommig peplum-blus, en lejongul jacka med ärmar av spets, en svart plisserad volangkjol och en grå snygg ullkappa. Allt i fina kvaliteter! Gullemamma!
 
 
Till byxorna blir det en pyntad blus och ett brett skärp.
 
 
...och så en liten matchande kofta. Dottern frågade om jag inte frös om vristerna när byxorna är så korta och inte når ner i stövletterna. Då kom jag att tänka på 80-talets korta byxor, och hur mysigt det var med benvärmare, som var alternativet då. De borde nästan vara dags för dem att bli "heta" igen. Hahaha.
 
Idag infriade jag en av dotterns födelsedagspresenter som hon fick i somras, nämligen att jag betalar hennes tandläkarbesök. Jag fick reda på att hon inte hade varit på tandläkarbesök på nära tio år. Jag fick en chock, och tänkte att hon var illa ute. Jag skrev in henne hos min tandläkare och idag var det dags för undersökning. Det visade sig att dottern inte hade ett enda hål, och hon fick beröm av tandläkaren. Jag blev så glad!!! Nu kommer hon att bli kallad årligen så det känns bra. Men då får hon betala själv hahaha.
 
 Byxor och blus: H&M, Kofta: Joy, stövletter: Rieker, Örhängen och skärp inköpta på semesterresor, Armband: gåva från mamma
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: