stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

T-tröja

Kategori: Kläd-klassiker

I dag är det dags för en klädklassiker igen, och nu har jag valt den kära T-tröjan! Sommaren efter att jag hade gått ut sjunde klass, d v s 1969, minns jag att jag köpte min första T-tröja, en vit sak med korta ärmar som inköptes på avdelningen för goss-underkläder! Den kostade under 5 kronor. Mamma var förfärad att jag använde en pojkundertröja som "jumper", men jag tyckte att jag var så fin i den och bar den tillsammans med ett par tighta marinblå manchesterjeans från Lee och en röd nylonjacka. Inte långt efter kunde man köpa "T-shirts" och även "T-shirtklänningar" på butikernas ungdomsavdelningar. De hetaste var gröna med en svart eller orange knäppslå fram och en svart eller orange smal kant vid ärmsluten. Med åren kom butikerna att digna av T-shirts av alla de slag, både enfärgade och med applikationer eller tryck. I mitten av 70-talet köpte jag en snortight marinblå T-shirt från MarcoPolo, och den var i ett fantastiskt slitstarkt material. Klädmärket stod i liten stil på ena ärmen. Eftersom den var ganska dyr, (jag tror den kostade 80 kronor) så ansågs den som ett finplagg, och bars till både korta och långa kjolar, jeans eller finbyxor. Den passade såväl tjejer som killar.
 
Idag har jag en hel byrå full med T-shirts, både enfärgade och med tryck...men nu kallar jag dem för topar!
 
 
I dag har jag valt en favorit, som jag köpte på H&M för många år sedan. Den är väldigt tunn och numera ganska sliten, men jag älskar motivet! H&M hade en drive där unga illustratörer fick rita var sin bild till en T-shirtkollektion.
 
 
T-shirts passar så bra till jeans och sneakers,... så det får det bli idag!
 
 
Ovan på blir det en svart bomberjacka i svart satin
 
 
De turkosa örhängena tar upp färgoner från T-shirten. Förmiddagen gick åt till att omstallera och uppgradera hela min dator. Puh! Många moment, men nu har jag fått ordning på den!
 
 
Efter lunch blev det en cykeltur till Hagaparken. Här sitter jag och myser i solen och festar loss på mitt medhavda kaffe och knäckemackor med ost.
 
 
Så himla vackert i Hagaparken, särskilt en så fin och solig vårdag som idag! Heja våren!
 
På kvällen blev det dansträning. Snart dags för SM!,...så vi tränar för fullt!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: