stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Syttende mai!

Kategori: Accessoarer

Idag på "syttende mai" har norrmännen firat sin nationaldag och jag bidrar med ett stolt norskt troll som jag fotade förra sommaren när vi semestrade i Norge.
 
 
När jag var barn åkte vår familj till Norge och fiskade både på vinter- och sommarlovet. Vi hyrde ett rum med 4 bäddar i ett stort, men mycket enkelt inrett hus på en bondgård i norra Norge. I huset huserade också en massa andra barnfamiljer från Sverige, så jag och brorsan hade många barn att leka med. Jag minns att pojken som var bofast på gården gick i skolan endast varannan dag! Han hade långt till skolan. En skolbuss av äldre modell kom och hämtade honom. Varje gång vi besökte gården, hade vi med oss kläder och sportutrustning som min bror hade växt ur och som killen fick. Han blev alltid så glad! I minnet ser jag honom i beige anorak och röd toppluva komma åkandes med brorsans gamla hockyrör, på den isiga vägen som ledde ned till gården, Ja, Norge var fattigt på den tiden. Nu har de oljan!
 
När jag slog på TV:n i morse var det ett trevligt program om Norge och norrmännen., och jag blev inspirerad att ta fram och prova min folkdräkt. Jag har faktiskt två stycken, en är sydd av min faster och den andra av min mormors syster. Båda dräkterna är från Norrbotten, och ser också likadana ut, förutom att den första går i grönt och den andra i blått, beroende på vilken del av Norrbotten som representeras.
 
 
Haha ...ingen norsk pike, utan mer en svensk fäbodstinta. Den här dräkten representerar Luleå övre älvdal. Min mormors syster som sydde dräkten, var ifrån Gällivare. Hon var inte så lång, så kjolen blir i kortaste laget på mig!
 
 
 
Så här fina rosor fick jag av maken i måndags då vi hade en firardag! Sååå fina!
 
 
Dessa fick han av mig...och bokstäverna kommer fram varje firardag!
 
 
Idag var det dags att låta ett par dojor slå an tonen för dagens outfit. Eftersom det är syttene maj och Norges nationaldag, så valde jag ett par skor i blått, rött och vitt, d v s samma färger som i den norska flaggan.
 
 
Skorna från Gabor köpte jag på fjolårets rea.
 
 
Matchades med samma färger för övrigt!
 
Jag har sprungit stan runt för att hitta något snyggt att dansa i på SM om två veckor. Jag tävlar alltid i samma kläder, en svart top och svarta byxor, men nu är det sommar och lite extra festligt, så det vore kul att hitta något somrigare. Jag kom hem med ett par gräddvita vida byxor, men de är lite för stora. Jag ska se om jag kan sy in dem lite. Upptill får det bli något svart, eller möjligen svart/vitt för att matcha makens klädsel. återkommer säkert i ämnet. Köpte också lite födelsedagspresenter till barnbarnet som fyller 7 år till helgen! 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: