stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Pirat och Mors Dag

Kategori: Plagg

I dag är det molnigt och betydligt kyligare. Agendan består av tvätt, disk och sy-göra. Om det inte börjar spöregna, så ska jag försöka hinna med en cykeltur också. I kväll blir det dansträning.
 
 
Dagens tema är shorts eller byxor, och jag har valt en lite "mittemellan-variant", nämligen ett par piratbrallor i mörkblå denimstretch, som jag köpt secondhand för 40 kronor. Ett riktigt fynd. De är så sköna med hög midja.
 
 
Blusen är väldigt gammal, men har legat undanstoppad i många år. Vid min stora klädutrensning dök den upp. Först hamnade den i skänka-högen, men så fick jag för mig att prova den, och den är förvisso tight, men den går att knäppa utan problem. (haha mycket stretch i tyget).
 
 
Matchas med röda sneakers och ett marinblått brett skärp.
 
I söndags, på Mors dag, kom barnen på besök, och menyn blev grekisk med grillad kyckling, potatisklyftor, tzatziki och en stor grekisk sallad, och så gott rött vin förstås. Det var första grillningen för säsongen. Till förrätt blev det kallrökt lax blandat med majonäs, Philadelfiaost, färsk snittlök och dill. Den serverades i ett litet dessertvinsglas och med ett smörrostat bröd. Till efterrätt blev det glass med färska jordgubbar och blåbär, hembakade nötflarn och en skål med Twist-choklad.
 
Det blev en riktigt mysig kväll där vi också fick se lite bilder från äldsta dotterns Japanresa. Så mycket spännande hon fick vara med om. Hon och ressällskapet startade i Tokyo, och sedan åkte de till Kyoto. De var också och hälsade på i en by, där man på allvar tagit tag i miljöarbetet. Där handlar det om att tänka ekologiskt och återanvända samt ta hand om och ge tillbaka till Moder Jord. Det besöket var huvudsyftet med resan. Det som slog mig när jag kollade på bilderna från storstäderna var att det såg så skräpfritt ut. Dottern bekräftade att det är precis så cleant som man ser på bilderna. Det är ont om papperskorgar, men folk är duktiga och tar med sig skräpet hem. Fantastiskt!
 
 
Det blev dukning i blått, som kändes vårligt fint. Helst hade jag velat ha ljusgröna servetter, men man tager vad man haver. :-D
 
 
Jag fick en fin liten blomma också! 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: