stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Dans och rensning

Kategori: Allmänt

Igår var vi och kollade på barnbarnets dansuppvisning. Ett stort gäng duktiga barn och mycket duktiga ledare, som hade organiserat en riktigt bra show med små medel.
 
 
Dagens outfit såg ut så här!
 
 
Svart/vit-mönstrade slacks med en svart top.Ovanpå hade jag en svart bomberjacka i satin.
 
 
Inte så snyggt med plåstret på tån. Haha!
 
 
Jag gillar de stooora örhängena. De är superlätta tack och lov.
 
Väl hemma igen, gjorde jag en sista klädrensning och fick ihop ytterligare tre kassar, som ska lämnas in till Stadsmissionen. Nu ryms alla mina kläder i garderober och byrålådor, och det har blivit space så att jag lätt ser vad jag har. Ingenting är längre nedpackat i kartonger och boxar. Nu har jag bara kvar kläder jag gillar. Jag har dock sparat 1 smokingkostym och 2 par eleganta byxor som jag faktiskt inte kommer i....haha...men de är så fina och målet är att jag ska komma i dem under året. Om jag inte fixar det, så får de ryka vid ett senare tillfälle.
 
Nästa större rensningsprojekt att ta tag i här hemma blir böckerna. Jag har rensat ut ordentligt under årens lopp, men nu ska den ultimata rensningen bli av. Tidigare köpte jag nya bokhyllor när böckerna svämmade över hemmet. Till slut hade jag 8 bokhyllor fulla med böcker. För tillfället har jag 4 bokhyllor kvar, men böckerna står i dubbla rader. Varför ska jag spara böcker som jag aldrig kommer att läsa igen? Nu ska det bli tvärtom. Målet är att alla mina böcker ska få plats i endast en bokhylla. Det ska också hålla framöver. Skaffar jag en ny bok, så måste någon gammal bok ut, såvida jag inte gör mig av med den nya boken så fort den är utläst! Målet blir att endast spara de böcker jag blir riktigt glad av att titta i så som kokböcker, utflyktsböcker, stilböcker, vissa historiska böcker samt några böcker med vackra naturbilder. Vad gäller romaner så sparas endast ett fåtal och då ska det vara utom allt tvivel att jag vill läsa dem igen. Just nu kommer jag endast att tänka på Kerstin Ekmans böcker. De är fantastiska! Jag har också en massa böcker som jag inte har läst, och nu ryker de! De har spelat på mitt dåliga samvete länge nog. Har jag inte läst dem hittills, så är chansen minimal att jag tar mig an dem. 
 
I kväll har vår kör avslutningskonsert, och klädseln ska vara ljus, så nu måste jag bestämma vad jag ska ha på mig plus träna på låtarna. Maken och döttrarna kommer och kollar på oss! :-D
 
 
Byxor och resårskärp: H&M, Top: Esprit, Skor: Rieker, Örhängen: Åhlens
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: