stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Vårkänslor och pysseldag

Kategori: Plagg

I dag har jag pysslat! Jag har sytt och bakat. Jag har sytt om två stycken secondhandfynd, så att de passar mig!...och de blev jättebra.
Dels har jag "figursytt" en väldigt vid ärmlös top. Jag gillar verkligen kvaliteten och tyget, men modellen såg klumpig ut på mig. Jag sydde infodringar både fram och bak, samt tog in den lite i sidorna. Med ett skärp i midjan, och till ett par svarta slacks, så blir den snygg och tuff.
Den andra topen var i en jättefin modell, med snygg ringning, vida ärmar och ett coolt tyg. Tyvärr avslutades den med en bred stum mudd på höften,...och den mudden gick inte runt mig, Jag har klippt bort hela mudden, och sedan bara sytt en enkel fåll. I stället för att rynkorna samlades mot mudden, så väljer jag att sätta ett skärp i midjan. Bilder kommer så småningom.
 
 
Idag kändes det som vår ute, så jag bestämde mig för lite vårljusa kläder. Maken tog ledigt idag, så vi åkte och åt lunch tillsammans på ett mysigt café. Andra dagen i rad jag äter Ceasarsallad...men det är så gott!.
Nu har jag precis tagit ut två plåtar med nygräddat knäckebröd ur ugnen, och skall precis stoppa in ett mjukt lingonbröd för gräddning. Sedan blir det kaffe med nybakat bröd och nyponmarmelad.
 
 
Allt utom stövletterna har många år på nacken. Jag gillar resårskärpet med den lilla blixtlåsdetaljen som spänne,
 
 
Mockajackan från Gerry Weber köpte jag för två år sedan, och den är en riktig favvo!. Lätt och mjuk, och då den är i en kall beige nyans, tycker jag att den passar till det mesta i min garderob.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: