stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Natur och kultur

Kategori: Kultur

Oj så fint vädret var igår! Vi åkte in till stan, och började med en god lunch på Sally Voltaire och systrar, som håller till i Åhléns City. 
 
 
Rawfoodsallad med rotsakskaka och Västerbottenost Hur gott som helst.
 
Sedan var det meningen att vi skulle ta en tur till Skansen, men när vi kom dit vid 15.30, visade det sig att de hade stängt kl 15:00 idag. Det blev därför i stället en lång-fika på Blå porten, först ute i solen, men när kylan smög sig på, så fortsatte vi fikandet inomhus.
 
Sedan promenerade vi i kvällssol till Waldemarsudde, och jag fotade en hel del på vägen. Här kommer några smakprov.
 
 
Blå himmel och blått hav
 
 
Vackra strån som matchar båtmasterna
 
 
Den lågt stående solen satte så härlig varm färg på byggnaderna
 
 
Snödroppar av det trevligare slaget
 
Sedan blev det en guidad tur av Miro-utställningen. Vi hade en riktigt bra och intressant guide. Utställningen visar endast de verk han utförde efter 1956. Det var mycket 60- och 70-tal.
 
 
Miró gjorde många affischer i sin sena produktion. Den största samlingen finns faktiskt i Kristianstad, där det fanns en idog samlare. Han har skänkt hela sin samling till ett museum.
 
 
Skulpturen heter "Girl escaping".....det blev lite humor eftersom man ser en utrymningsskylt i bakgrunden på fotot (haha).
 
Jag köpte några konstkort (som vanligt)
 
 
...och här ser man några av originalen på utställningen
 
 
Det gula konstverket heter "The first spark of day" och är målad 1966.
 
 
 Det här verket heter "Letters and numbers attracted by a spark" och målades 1968.
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: