stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Kudd-yra!…och putsa mässing!

Kategori: Inredning

Jag har sprungit "gate upp och gate ner" för att hitta de perfekta kuddarna till mitt arbetsrum. Jag har kört med grått och rött  i januari och februari, men nu vill jag byta ut det röda mot någon mer "vårig" färg och kanske lite mer mönster.Det grå som finns i matta, gardiner, pläd och i några kuddar får vara kvar.
 
 
Först bestämde jag mig för en stark korallfärg matchat med ett lite mildare korallmönstrat tyg. Kuddarna var snygga, men skillnaden mot det befintliga röda tillsammans med det gråa blev för liten. Jag testade  i stället "korall-gänget" inne i vardagsrums-sofforna. De kommer nog att få bo där i stället. Jag måste bara piffa lite mer därinne, innan jag bestämmer mig för om jag behåller dem eller ej.
 
 
Till arbetsrummet funderade jag i ställt på isrosa till det grå, och efter en del letande så fann jag några stycken i rätt nyans. Jag insåg dock ganska snart, att det skulle bli för menlöst just nu. Till sommaren kanske, när man har grönskan utanför. Nu vill jag ha in varma, vackra färger som lyser upp det kala grå, men ändå minner om vår, sol och värme.
 
 
Jag hittade den här välmatchade samlingen kuddfodral på H&M Home. Jag köpte 7 nya fodral för under 700 kr. Innerkuddar finns redan, eftersom jag trär på de nya utanpå de befintliga. På det sättet sparas också förvaringsplats i linneskåpet.
 
 
Den grå kudden näst längst till vänster är fårskinnskudden som jag vänt på. Den har en fin sammetsliknande balsida och det ser bara gulligt ut att det syns lite lurv runt kanterna. Nu känner jag mig riktigt nöjd.
 
 
Min dotter tipsade om att det skulle vara snyggt att matcha med lite mässingdetaljer. Sagt och gjort. Jag letade fram en kruka och tre ljusstakar ur mina gömmor, som jag putsade upp. Jobbigt, men väl värt besväret. Jag gillar verkligen "hatt-krukan" som varit min mammas. Jag vet att hon köpte den på loppis nånstans. Den var svartfläckig och ärggrön...men med lite energi så blev den så här blank och fin. Jag tror att jag har mer mässing i gömmorna så det ska jag leta fram. Tänker mig att stoppa ljus i olika toner av guld, dovt rosa, gult och grått i ljusstakarna, och kanske samla dem på en blank bricka.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: