stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Klassisk look

Kategori: Klassisk stil

I dag är det dags för en klassisk look. Därför har jag valt ett par prydliga svarta byxor med pressveck, en röd top med trekvartsärm och en svart/vit liten figursydd jacka.
 
 
Byxorna kommer från Gerry Weber, som oftast har en klassiskt damig touch på sina plagg. Topen är en gammal goding i tung glansig trikå från MQ, och jackan är en ännu äldre goding från det svenska märket Gare De Robe, skapat av designern Gunilla Stolpe.
 
 
Jackan sitter som en smäck. Hemligheten är att tyget är aningens töjbart, och att jackan i stort sett är ofodrad. Den är endast fodrad runt ärmhål och en liten bit längst upp på bak- respektive-framstycket. Otroligt skönt plagg som sitter fint över valkarna.
 
 
Jag valde ett rött halsband, men slängde också på mig denna sjalscarf, som lindats två varv runt halsen.
 
Nu ska jag strax bege mig iväg till frissan för lite klippning och färg. det ska bli skönt. Efter frissan blir det en sen lunch på mitt favoritkondis, där jag ska gå loss på en riktigt god Ceasarsallad, gjord på roman-sallad, riktigt knaprigt bacon, saftiga kycklingbitar och lagomt med god dressing. Eftersom det är ett bageri, så får man jättegott nybakt bröd därtill. Mums!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: