stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Inspiration från 80-talet

Kategori: Modebildsinspiration

Idag är det äntligen modebildsinspiration, och jag har fastnat för denna bild i senaste Elle.
 
 
Snyggt med svart/vitt/rött och prickigt! Det roliga är att jag faktiskt har en blus i en liknande modell. Gissar att den är från slutet på 80-talet eller början på 90-talet. Den är dock i ett blommigt tyg och typ tre storlekar för liten.
 
 
I stället fick det bli den här gamla blusen. Det är egentligen en skjortblus, men jag har vikt ner kragen och dessutom stoppat i mina axelvaddar från tiden det begav sig. Det finns mycket i mina gömmor, och ingenting är nytt under solen. Jag undrar om axelvaddarna är här igen för att stanna?
 
 
Några röda lackstrumpor finns inte i min garderob, men jag plockade i stället fram mina röda stövletter. Stora röda örhängen och armband i design av Jennifer Lopez, och inköpta på en semestertripp till Bologna. Korta ullbyxor från Turnover.
 
 
 Det enorma skärpet på bilden i Elle, ser ju egentligen för galet ut....men också coolt. Min betydligt mer diskreta lösning var att fästa fast en avlång tunn röd scarf med säkerhetsnålar på ett enkelt resårskärp. Spännet på skärpet fick vara bak på ryggen. Ovanå¨hade jag sedan en kort svart figursydd jacka. med delbart blixtlås. Tja,...det blev inte så dumt. Så var jag redo för en tripp in till stan för att gå på ett konstevanemang.
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: