stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Preppy sommarlook och kultur

Kategori: Preppy stil

I går morse vaknade jag i arla morgonstund,ungefär vid 4-tiden. Solen sken och det var redan 18 grader varmt fast det var så tidigt på morgonen...och allt var så strålande vackert!
 
 
 
Det var stildag, och dags att klä sig lite preppy.
 
 
Det blev en fräsch vit ärmlös skjortblus från KappAhl, och en marinblå twillkjol med gulddekorationer. från Flash
 
 
På fossingarna ett par riktigt sköna loafers från Gabor med tofsar och allt! 
 
Jag och maken tog en liten lunchpromenad, och sedan åkte jag in till stan för att kika lite på rean. Jag provade lite olika kläder, men det blev inget köp. Däremot shoppade jag loss på några rea-nagellack.
 
På kvällen begav jag mig till Valdemarsudde för att ta en titt på en utställningen "Rum med gravitation" med verk av Anja Notini.
 
 
Jag minns henne som chefredaktör för Femina på 70-talet, och som fotograf och författare på 80-90-talet. Jag minns också att hon ansvarade för de snygga kläderna i den urbra TV-serien "Ärliga blå ögom" på 70-talet. Den serien skulle jag gärna se igen. Jag har också läst och njutit av bilderna i några av hennes böcker så som"Dräktfolket", "Krukmakare" och "Konstnärens rum".
 
Jag gick en guidad tur och vi fick först se delar av skulpturträdgården.
 
 
 
 
Den kändaste skulpturen på Valdemarsudde är "Tänkaren" av Auguste Rodin
 
 
Linoljekvarnen
 
 
Sedan var det dags att gå in i byggnaden.Det blev till att gå i väldigt många trappor då utställningen var på översta våningen. På vägen upp passerade vi detta vackta blomsterfönster
 
 
Vår guide berättade lite om utställningen och det fanns också en fin film där Anja Notini berättade lite om hur hon tänker och arbetar med sin konst.
 
 
Så otroligt vacker keramik.
 
 
Tavlan har formats av väder och vind och förstås av konstnärens hand.
 
 
Anja Notini fängslade i unga år av Harry Martinssons epos Aniara och de flesta målningar på utställningen är inspirerade av detta.
 
 
Allt är så vackert och hallen så fint komponerad.
 
 
"Det finnes skydd mot nästan allt, men det finns inget skydd mot människan" heter detta verk. Text ur Aniara som talar för sig sjäv.
 
 
"Om intet ur er själ ni fyller i rinner den fina bilden ut i sanden"
 
 
Jag köpte två fina konstkort från utställningen.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: