stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Från Italiens sköna land

Kategori: Modebildsinspiration

 
 
Jag längtar till Italien, till Italiens sköna land,
där små citroner gula, de växa uppå strand,
där näktergalar drilla allt uti dalen stilla,
och snäckorna så röda, de lysa uppå sand.
 
Jag längtar till Italien, där palmerna de stå
så doftande och höga med gröna blader på,
där gossen spelar luta invid sin flickas ruta,
när aftonstunden kommer med många stjärnor små.
 
Jag drömmer om Italien vid skymning i vår bod,
där kryddor sällsamt dofta bland lådor och bland lod.
Jag ser i mina drömmar de silvervita strömmar
med tusende gondoler uppå den klara flod.
 
Jag tycker, att jag ser, hur i månens milda sken
jag vrickar fram gondolen på böljan, klar och ren,
och hur i aktern sitter beglänst av stjärnans glitter,
en späd italienska med röst så ljus och len.
 
Hon sjunger om Italien, om Italiens sköna land,
där små citroner gula, de växa uppå strand,
där näktergalar drilla i dalen, mörk och stilla,
när solen sjunker ner bak Vesuvius'es rand.
 
Den här tonsatta dikten av Birger Sjöberg, hördes ofta i "Melodiradion" när jag var riktigt liten. Det var mycket jag inte förstod av texten, men de gula citronerna på stranden skapade härliga visioner i mitt huvud. Jag såg gula citroner växa upp ur sanden på en strand. Det tog ett par år innan jag förstod att citroner växer i träd. Haha.
 
Jag kom att tänka på den här låten, när jag såg dagens inspirationsbild. Jag tror det har att göra med baddräkt, sandaler, semester, gula vackra blommor och broderade svarta klänningar....och därmed tänker jag på min mormors syster Elin.
 
 
Elin, född 1896, var en reslysten kvinna. Redan 1926 gav hon sig ut på en bussresa i Europa. Hon bodde i Gällivare så bara resan genom Sverige måste ha tagit tid. Hon var lärarinna och var förmodligen ledig hela sommarloven. Jag har ärvt lite saker efter henne, bland annat små gröna remmare som hon köpte på olika platser som hon besökte. Jag tror glasen är tänkta för vitt dessertvin.
 
 
På 50-talet vistades hon ofta i Italien. Jag minns när hon berättade och visade färgbilder från sina semestrar. Jag tyckte det såg ut som Paradiset. Jag har kvar en söt svart broderad klänning efter henne, som hon köpte på någon av sina Italien-resor. Jag har använt den då och då, bland annat på en stor födelsedagsfest 1985, när jag var gravid i sjunde månaden. Jag var smal som en räka på den tiden. Nu är klänningen i tightaste laget.....men den funkar! Det är molnigt och blåsigt ute, men i fantasin sitter jag i skuggan på ett litet italienskt torg och smuttar på en espresso. Haha!!
 
 
Klänningen är verkligen söt
 
 
Här satte jag på ett resårskärp, vilket är bra eftersom det hjälper till att "flytta ner" linningen något...men skärp-spännet lyser för mycket...så det blir utan resårskärp!!
 
Här är några bilder från vårt besök på Amalfi-kusten förra hösten! 
 
 
 
 Här på ett torg någon stans sitter jag sitter nu i fantasin i min fina gamla klänning!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: