stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Cool mauve

Kategori: Romantisk stil

I dag är det dags att försöka fixa till en mer romantisk look.
 
Jag har valt att plocka fram en kjol som jag köpte i våras på second hand. Den kommer från Newhouse, och har säkert ett antal år på nacken, men verkar nästan oanvänd. Jag tycker den ser riktigt romantisk ut både vad gäller färg, mönster och modell.
 
 
Dagen efter jag hade köpt kjolen såg jag av en slump denna topp på H&M. Den passar perfekt både i färg och stil. Dessutom kostade den inte mycket.
 
 
För att markera midjan satte jag dit ett resårskärp, men här är det baksidan på skärpet man ser. För att piffa till lite extra så satte jag på en glittrande gammal brosch i sidan.
 
 
Det funkade inte med gårdagens gula lack, som faktiskt också hann bli ganska repigt igår! Jag använde ett överlack som liksom aldrig torkade! Här har jag målat med Isadoras nyans "Cool Mauve" nr 546, som verkligen är en av vårens hetaste färger på både kläder, smink och inredning. Läppstiftet är Loreals nr 378 "Velvet rose" plus lite läppglans ovanpå.
 
 
Så här ser skärpet egentligen ut fram...men här är det vänt bak mot ryggen Jag tycker det smälter in fint och ser ut som en tillhörande detalj till kjolen.
 
 
Armbandet i lite gammal stil passar fint till, likaså de ljusbeiga pumpsen....och så några minuter med locktången.
Känner mig nöjd med dagens utmaning.
 
 
Kjol: Newhouse, Top, armband och skärp: H&M, Skor: Gabor
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: