stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Skinnpaj och klänning

Kategori: Kläd-klassiker

"Bilden är för inspiration" står det vid bilden nedan, och stort tack för den! Verkligen snyggt med en liten tuff skinnpaj till den läckra stormönstrade klänningen i klara färger. Jag gillar att den är så lång! Ofta brukar jag inte tycka att den här längden är så smickrande, men det här var snyggt! Pricken över i med skorna på hög sula och med grova remmar.
 
 
Jaha, då ska vi se vad jag kan få till. Efter en titt i garderoben hittar jag den här prickiga klänningen i 50-talssnitt, och med lite längre kjol.
 
 
Jag köpte den på Myrorna i våras, och tanken var att jag skulle sy om den. Jag gillade tyget och tänkte använda kjoldelen till att sy en vippig kort kjol. Det har inte blivit av ännu, så då passar jag på att idag använda klänningen som den är.
 
 
Den sitter faktiskt perfekt!
 
Svart resårskärp i imidjan, matchande örhängen, armband och skor
 
 
Klänningen har en fin V-ringning bak. Jag tyckte det passade finfint med en hög hästsvans i 50-talsstil.
 
Frågan är om jag ska välja min vita skinnjacka?
 
 
Det får nog bli den svarta!
 
 
 
De blommiga solisarna blir fina till!
 
 I dag har jag gjort i ordning min packlista till vår semestertripp i syd-Europa som sker om några veckor. Det gäller att vara ute i tid. Haha.
 
Vi har också hunnit med en promenad i solskenet och jag har varit till  utebassängbadet och simmat 500 meter. På väg hem från badet promenerade jag förbi en mataffär och köpte senaste numret av Elle och en liten påse smågodis. Väl hemma hällde jag upp godiset i en skål och satte mig ute på balkongen och bläddrade i den nya tidningen och smaskade godis.
 
Jag fick mig en första titt på hur höstmodet kan komma att te sig. Mycket blommigt i dova färger som brunt, vinrött, lejongult och mörkgrönt. Blusar, tröjor och klänningar är rymliga, och med iögonfallande detaljer som knyt och volanger. Det fanns också en hel del plagg i neonfärger. Läckert! Mycket fokus också på vackra originella smycken.
 
 
Klänning: Second hand, Vit jacka och skärp: H&M, Svart jacka: Gerry Weber, Örhängen: Semesterfynd från Lanzarote, Armband: Åhlens, Solglasögon: Lindex, Skor: Rieker
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: