stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Sekelskiftets systrar

Kategori: Retroinspirerad stil

Suffragetterna och fröken Friman går igen på catwalken enligt modereportaget nedan....men uppdaterat till lite modernare look.
 
 
Så här blir min version.
 
 
Ett par supervida långbyxor och en vit romantisk blustunika.....och så förstås en hatt!
 
 
Armbandet är också i en lite gammaldags stil
 
 
Örhängena med ett gammalt fofografi köpte jag i Nice för några år sedan. Chokern i spets har jag sytt själv, av en spets som fanns i gömmorna. Jag tror att det är min farmor som har virkat den, och då var den säkert tänkt som en lakansspets. Den var nämligen rätt lång.  Sedan har jag bara fäst en söt glittrig brosch, som jag hittat i min mammas smyckeskrin.
 
 Nu ska vi plocka fram grillen och grilla de köttbitar (oxfilé minsann) som inte gick åt igår. De ska serveras med en fräsch grönsallad uppiggad med salladsärtor och nektariner.....och så ett glas rött därtill! Det blir en festlig onsdag med andra ord.
 
 
Blus: Flash, Byxor och armband: H&M, Skor: Rieker, Hatt: Åhlens, Örhängen: semesterfynd, Spetschoker med brosch: Hemgjord!
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: