stilcirkeln.blogg.se

Jag är en klädintresserad kvinna, 60+, som älskar att styla med det som redan finns i min garderob...man behöver inte hela tiden handla nytt!. Det är hur kul som helst att bläddra runt i garderob, byrålåda och smyckeskrin för att fixa till olika stilar. Jag hämtar inspiration från både nya och gamla modemagasin, skyltfönster samt från det mesta i min omgivning. Jag funderar mycket över vad som "gör" en viss stil. Vi kvinnor har oftast vansinnigt mycket kläder i skåp och lådor, men ändå "aldrig" något att sätta på oss. Följ med i min stylingblogg. Kanske kan jag inspirera någon att angripa sin garderob på ett nytt sätt

Damigt värre!

Kategori: Klassisk stil

I dag var det dags för en klassiskt damig stil. Eftersom jag representerat en del i mitt jobb, har jag ett antal klassiskt damiga plagg, men det är inte min favoritstil. Oftast är det roligare att matcha typiskt damiga plagg med lite slappare eller tuffare kläder, så som jeans, skinn eller mocka. Det strikt damiga blir också fint med romantiska plagg med spetsar och volanger. Stilkrockar är oftast ett vinnande kort. Idag gick jag dock i stort sett "all in" och var "damig värre".
 
 
Svart kjol och svart polo, och så en liten beige damig jacka med fina gulddetaljer.
 
 
Sedan hängde jag en sidenscarf i svart/rött/grönt över axeln....
 
 
....och testade att knyta den runt halsen....
 
 
Jag tyckte att det passade bra med en prydlig knut i nacken. Stiliga örhängen "Dancing Queen" från Efva Attling.
 
I dag tog jag en tripp in till stan och lämnade tillbaka en julklapp. Jag besökte också Efva Attlings butik på Biblioteksgatan för att köpa en födelsedagspresent till yngsta dottern som fyller 30 år på söndag! Det blev ett set med vackra örhängen och halskedja i silver. Jag hoppas att hon blir glad. För säkerhets skull lät jag plombera paketet, så att hon har möjlighet att byta.
 
 
Det ska bli roligt att få ge bort ett så fint paket!
 
För att fortsätta på den klassiska stilen, lagade jag också till en klassisk maträtt, nämligen Caesar Sallad.
 
 
Det var snabbt tillagat! Jag blandade bara sallad, färdiggrillad kyckling, ägg och parmensanost samt rostade och smörstekte några brödtärningar. Jag köpte en färdig sås. Eriks Caesar-dressing är superdupergod! Rätten sägs ha skapats av en italiensk-amerikansk krögare vid namn Caesar Cardini. Den tillkom den 4 juli 1924, dvs på USA:s nationaldag, då det var fullt av gäster i restaurangen. Maten höll på att ta slut i köket, så ett nytt recept fick i all hast hittas på av de råvaror som fanns till hands. För att skynda på det hela, sägs det att salladen blandades till direkt vid gästernas bord. Det blev en väldigt lyckad och god rätt!
 
Idag var det motionsdag för mig, men när jag kom hem från stan var jag så trött i benen, att jag inte orkade ge mig ut. Dessutom är det ett riktigt snöoväder just nu. Jag känner av lite träningsvärk från gårdagens gympa-pass, som var inriktat på ben, armar och mage. Jag blev glad när jag tittade i mobilen och såg att jag faktiskt hade gått nästan 10.000 steg idag!. Jag behöver alltså inte ha dåligt samvete!
 
Nu ska jag i stället fortsätta min "klassiska" dag genom att kolla på Nobel-konserten på SVT Play. Jag har inte haft tid att kolla på den. Konserten är visst över två timmar lång, så jag ser nog inte hela idag. Det är verkligen toppen att man numera kan titta när man vill, och på nästan vad man vill!
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: